Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Bicicliștii nu au dezlegare la regulile de circulație pe șosele: Polițiștii i-au sancționat pentru haosul provocat în trafic, în Bihor!

La data de 3 aprilie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni și bicicliști, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă sau neadaptată, a depășirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 204 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 54.450 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut cinci permise de conducere și patru certificate de înmatriculare.

Astfel, în cadrul acțiunilor au fost sancționați 154 de bicicliști, 14 pietoni, 17 sancțiuni au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, șase pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, două au fost pentru conducere sub influența alcoolului, o sancțiune a fost pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, două pentru lipsa ITP, iar opt sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *