Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Traficanții din Bihor au fost luați cu asalt de mascați: 18 percheziții imobiliare

La data de 3 aprilie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea, au efectuat, în patru cauze penale, 18 percheziții domiciliare, în localități din județul Bihor, privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din materialul probator administrat în prima cauză a reieșit că 5 persoane cercetate ar  fi deținut și comercializat droguri de mare risc și substanțe psihoactive, cunoscute generic sub denumirile de cristal, piatră sau zăpadă (3-CMC, 2-CMC și 2 MMC), către consumatori, din municipiul Oradea.

Cercetările efectuate în celelalte trei dosare au stabilit că 3 persoane ar fi procurat, deținut și vândut, în mod repetat, substanțe interzise din categoria drogurilor de risc și mare risc, către consumatori, din județul Bihor.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea.

Acțiunea beneficiază de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *