Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Cristina Vlaicu: Cuvântul anului 2024 în Huedin ar trebui să fie „schimbare”. Oana Goga, candidata PSD la funcția de primar, are câteva atuuri

Cristina Vlaicu, președintele TSD Huedin, candidată la Consiliul Local Huedin și totodată o tânără antreprenoare care a pus pe picioare – Printare 3D și Gravare cu laser-OMNI 3D SPACE consideră că Huedin, frumosul oraș de sub Vlădeasa, trebuie scos din monotonia administrativă a ultimilor ani iar în 2024, primăvara în Huedin trebuie să vină cu un nou primar – Oana Goga.

„Cuvântul anului 2024 în Huedin ar trebui să fie „SCHIMBARE”! Orașul nostru stagnează, demografia este într-un declin îngrijorător, iar speranța oamenilor pentru un viitor mai bun se diminuează pe zi ce trece. Permanența prea îndelungată la putere duce la complacere, stagnare, rigiditate și crearea unor relații nepotiste sau chiar corupte în unele cazuri.

Consider că schimbarea periodică a liderilor ajută la prevenirea acestor fenomene, la menținerea integrității și a transparenței în administrație. Adaptabilitatea, creativitatea, răspunderea și responsabilitatea față de cetățeni, includerea unor voci și perspective noi, ar trebui să fie principalele abilități ale unui candidat la funcția de primar.

În contextul alegerilor din data de 9 iunie, partidele din orașul nostru se împart în două categorii, cei care și-au anunțat candidații, oferind astfel transparență și respect față de votanți; și cei care nu și-au anunțat oficial candidatul, continuând așa-zisele „jocuri de culise”, aducându-ne parcă în pielea Cetățeanului turmentat și întrebându-ne „Eu cu cine votez?”.

Oana Goga, candidata PSD la funcția de primar, are câteva atuuri care pot aduce în Huedin schimbarea de care avem nevoie.

În primul rând este femeie, iar conform studiilor femeile au adesea abordări mai empatice și mai inclusive în gestionarea problemelor comunității. Ea ar aduce o perspectivă diferită și un echilibru în procesul decizional, inspirând astfel și alte femei să urmărească poziții de conducere și implicarea acestora în rezolvarea problemelor legate de sănătate, educație, violența domestică și alte probleme cu care se confruntă familiile din comunitate.

În al doilea rând, Oana Goga, a adunat în jurul ei o echipă formată atât din tineri, care sunt predispuși să incerce abordări noi, cât și din persoane cu experiență în viața politică. Diversitatea este principala caracteristică a echipei, astfel fiind formată din oameni cu experiență în educație, inginerie, antreprenoriat, cultură, sport, sănătate, transporturi și accesare de fonduri europene.

Investițiile în educație, crearea de noi oportunități pentru tineri, susținerea materială a copiilor care au diverse activități extrașcolare trebuie să fie prioritare pentru administrația orașului. Doar investind în noua generație vom putea opri migrația negativă.

Decongestionarea traficului ar fi posibilă prin construirea unei centuri ocolitoare, dar și prin repararea drumurilor existente. Prin această investiție s-ar îmbunătăți calitatea vieții oamenilor, ar crește siguranța rutieră și atractivitatea din zonă, iar cel mai important ar atrage investitori, stimulând astfel dezvoltarea economică locală.

O altă mare investiție (care de altfel a fost promisă încă din 2008 de actuala conducere, dar încă nu s-a concretizat nimic) ar fi într-un instrument vital pentru creșterea economică și dezvoltarea durabilă, și anume un parc industrial. Acesta ar genera locuri de muncă, reducând șomajul din zonă, ar atrage noi investitori, ar facilitata transferul de tehnologie și know-how către antreprenorii locali.

Și nu în ultimul rând, unul dintre cele mai importante aspecte este redeschiderea târgului de animale. Unul dintre cele mai importante motoare economice din zonă, mai ales pentru comunitățile rurale. Cunoscut în trecut ca un mare târg, Huedinul și-a pierdut în ultimii ani identitatea și tradițiile. Târgurile oferă posibilitatea fermierilor și crescătorilor să cumpere și să vândă animale și produse, într-un mediu reglementat, legal și sigur.

Așadar, alegerile ce se apropie reprezintă o oportunitate pentru a aduce transformări pozitive în comunitate, o oportunitate care este condiționată de schimbare. Orașul trebuie să înceapă să se ridice din stagnare și să își recâștige vitalitatea. Este momentul ca locuitorii să își reînnoiască speranța, oferind încrederea unor persoane tinere, pregătite să pună pe primul loc nevoile cetățenilor, nu nevoile personale!” a precizat tânăra antreprenoare Cristina Vlaicu.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *