Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Se redeschide producția de armament în România la Fabrica „Arsenal” de la Reșița

La sediul Instituției Prefectului Județul Caraș-Severin a fost semnat un protocol de colaborare între SC Arsenal și o firmă, prin care fabrica reșițeană va deveni din nou operativă, după ce ani de zile a fost în conservare.

Un eveniment important pentru economia municipiului Reşiţa şi a judeţului Caraş-Severin s-a desfăşurat joi, 4 aprilie, la sediul Palatului Administrativ. Este vorba despre semnarea unui contract de producţie între SC Arsenal Reşiţa SA şi Torman SRL Bucureşti, ceea ce înseamnă repornirea activităţii societăţii reşiţene, filială a ROMARM SA, aflată momentan în conservare.

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă de către prefectul judeţului Caraş-Severin, Ioan Dragomir, secretarul de stat al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Flavius Nedelcea, şi directorul general al Arsenal Reşiţa, Ionuţ Chisăliţă.

„Am avut discuţii în repetate rânduri legate de viitorul Arsenal Reşiţa cu conducerea societăţii, căreia i-am solicitat un plan de acţiune pentru a încerca să reluăm activitatea, cu sprijinul factorilor de decizie de la nivel central. Astăzi s-a semnat un contract de colaborare între SC Arsenal Reşiţa SA şi Torman SRL Bucureşti. În următoarea perioadă vor fi realizate primele investiţii în ceea ce înseamnă partea de logistică, utilaje, astfel încât, odată asigurată infrastructura, până la finalul anului, va putea începe producţia. Meritul principal, au recunoscut-o şi reprezentanţii companiei la semnarea contractului, este al domnului secretar de stat din ministerul Economiei, Flavius Nedelcea, al domnului director general al Arsenal Reşiţa, Ionuţ Chisăliţă şi, nu în ultimul rând, al domnului deputat Silviu Hurduzeu. Este un contract extrem de benefic pentru Reşiţa şi cetăţenii ei, prin tot ceea ce va genera”, a precizat Ioan Dragomir, prefectul judeţului Caraş-Severin.

Pentru a putea funcţiona, societatea va avea nevoie în primă fază de 75 de angajaţi, numărul acestora urmând să crească ulterior la 200. Aici se vor produce, într-o primă etapă, obuze calibrul 152 mm, cu posibilitatea de extindere a activităţii.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *