Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Băile Romane din Cheile Cetii, paradis într-o stâncă la care se ajunge după un traseu turistic spectaculos

Băile Romane din Cheile Cetii, paradis într-o stâncă la care se ajunge după un traseu turistic spectaculos.

„Un traseu perfect pentru o drumeţie de week-end împreună cu familia! Porneşti din satul Cetea şi urmând marcajul pe marginea unui pârâu, zonă cu livezi, drum pietruit şi drum de ţară, ajungi în Cheile Cetii. O potecă înierbată care ocoleşte cheile, te duce pe firul apei până la cascada de la Băile Romane”, astfel este prezentat traseul de către Consiliul Judeţean Alba.

Aria naturală se află în partea estică a Munților Trascăului pe cursul mijlociu al Văii Cetea (un afluent al râului Galda), pe teritoriul administrativ al comunei Galda de Jos, satul Cetea.

Aria protejată este inclusă în situl de importanță comunitară – Trascău și reprezintă o zonă de cheiuri înguste, săpate în calcare (ace, turnuri, hornuri, mase de grohotiș), înconjurate de vegetație forestieră (fag, gorun, mesteacăn, pin), pășuni și fânețe. Flora ariei protejate are în componență arbori și arbusti cu specii de: pin de pădure (Pinus sylvestris), fag (Fagus sylvatica), gorun (Quercus petraea), mesteacăn (Betula pendula), alun (Corylus avellana) sau măceș (Rosa canina).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *