Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Bolojan: Până în luna iulie toate lucrările vor fi terminate pe drumul județean Oșorhei – Copăcel

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat că până în luna iulie toate lucrările vor fi terminate pe drumul județean Oșorhei – Copăcel.

„A fost turnat primul strat de asfalt pe 10 din cei 12,8 kilometri, iar în curând va începe turnarea stratului de uzură. Constructorii lucrează la șanțuri, accesuri și acostamente.

Până în luna iulie toate lucrările vor fi terminate. La finalul acestora, circulația pe relația Copăcel – Oradea se va face în condiții mult mai bune. Până în august se va deschide și centura Oșorhei care va prelua traficul de pe acest drum” a anunțat Ilie Bolojan.

Investiția face parte din Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea; Lot 1: Sector 1 (DJ767J) – Oșorhei și DJ767E – Oșorhei – Copăcel”, din proiectul „Construirea și reabilitarea legăturilor rutiere secundare către rețeaua rutieră și nordurile TEN-T din Județul Bihor”.

Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027, prioritatea de investiții 5: O regiune accesibilă, Obiectivul Specific (OS) 3.2.

Din același proiect fac parte Centurile Nojorid, Sântandrei, Biharia și drumul de legătură dintre Biharia și Paleu, modernizarea DJ 763 Padiș – Ic Ponor și reabilitarea DJ 795 Salonta – Tinca, cu o valoare totală de 130 de milioane de euro.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *