Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Societatea civilă din Cluj contestă proiectul de regenerare urbană de pe platforma Carbochim

Un grup de ONG-uri din Cluj a organizat sâmbătă, 6 aprilie, un „tur ghidat” pe malurile Someșului, în zona platformei Carbochim, unde urmează să fie realizat un proiect de regenerare urbană, care prevede construirea celui mai mare mall din România, a sute de apartamente premium și spații de birouri, plus mii de locuri de parcare subterane și supraterane.

Marșul a durat mai multe ore, iar ploaia măruntă nu i-a descurajat deloc participanți, hotărâți să-și facă auzite punctele de vedere. De altfel, proiectul imobiliar se află în această perioadă în dezbatere publică, până pe 15 aprilie 2024, acum fiind ultima șansă a societății civile de a-și transmite nemulțumirile și sugestiile înainte de votul din Consiliul Local.

Civicii clujeni contestă acest proiect din mai multe perspective. Asociația „Căși sociale ACUM!”, co-organizator al protestului, consideră că, dacă va fi realizat în forma actuală, proiectul va duce la mai mult excluziune socială pe bază de venituri. Atât mall-ul propus cât și apartamentele de lux vor fi inaccesibile pentru un procent semnificativ din populația orașului, din cauza lipsei banilor. Dezvoltatorul nu oferă primăriei apartamente sociale, iar spațiile verzi publice realizate în zonă vor descuraja accesul celor fără posibilități de mobilitate sau de deplasare.

Am devenit cel mai scump oraș, din punct de vedere imobiliar, din țară, pentru că nu avem locuințe publice în oraș aproape deloc. Primăria a promis construirea lor, însă nu a făcut nimic, pentru a face mai mult spațiu investițiilor private, blocurilor care se înalță peste tot, chiar și între case sau pe fost platforme industriale”, declară Enikő Vincze.

Someș Delivery, al doilea ONG care a organizat evenimentul, are serioase obiecții față de proiectul de regenerare urbană în special din perspectiva ecologistă, dar și cea a calității vieții clujenilor. Reprezentanții săi afirmă că accesul clujenilor la râu în această zonă va fi îngrădit, spațiul dintre Someș și viitoarele clădiri fiind mult prea mic. De asemenea, aria naturală de pe mal va fi în mare parte distrusă, iar noile spații verzi create sunt insuficiente, o porțiune semnficativă a lor fiind de fapt pe acoperișul unor clădiri.

La marș au luat parte și susținătorii deplasării velo. Reprezentanții Clubului de Cicloturism „Napoca” afirmă că proiectul desconsideră total nevoile bicicliștilor. În forma sa inițială, viitorul culoar verde-albastru propus de-a lungul Someșului prevedea piste de biciclete continue din Gilău până în Apahida. Însă în zona Carbochim, dezvoltatorul dorește să blocheze accesul bicicliștilor pe maluri, forțându-i să ocolească aproape un kilometru pentru a putea reveni lângă râu.

Dezvoltatorul vrea să lase doar o fâșie verde pe malul Someșului, pentru pietoni, dar nu mai este loc și pentru bicicliști, ei n-au decât să ocolească, să meargă pe străzile din jur, iar după vreo 900 de metri se pot apropia din nou de Someș. Din păcate, inițiatorii acestui proiect merg în aceeași direcție greșită în care au mers și alții în trecut, dar pe care primăria a arătat că o tolerează, în ciudat declarațiilor frumoase”, spune Radu Mititean.

Fondatorul grupului Clujul Civic a vorbit despre impactul negativ semnificativ a proiectului asupra comunității locale din zonă. Beneficiile obținute de autoritățile locale, cum este o clădire pentru un centru cultural, sunt mici în comparație cu daunele provocate, consideră acesta. Astfel, se va distruge o întreagă comunitate care s-a dezvoltat timp de decenii pe malul Someșului, în această zonă, iar locul ei va fi luată de clădiri impersonale pline cu corporatiști robotizați, fără identitate și spirit civic.

Mediul natural va suferi foarte mult. Ar fi bine să ținem cont nu doar de relația noastră cu betoanele, ci și cu pământul. În frenezia construirii, nu se pune accent pe spațiile de socializare, sunt propuse doar spații pentru consum. Cetățeanul rămâne descoperit și dezrădăcinat în propriul oraș. Când orașul nu prevede locuri unde să se manifeste cetățenii liber și neîngrădit, fără consum, este afectată capacitatea reorganizării democratice, a reuniunilor unde se poate naște idei noi și alternative sociale”, afirmă István Szakáts.

Una dintre cele mai vocale activiste provenite din mediul profesional, specializată în urbanism, spune că proiectul va presupune demolarea a zeci de clădiri industriale care puteau avea valoare arhitectural, istorică și turistică. Se păstrează mult prea puțin din moștenirea industrială a perioadei comuniste, în opinia ei. În plus, dezvoltatorul nu respectă procentul minim de spațiul verde pe care avea obligația să-l creeze, încercând să crească artificial cifrele prin grădini „artificiale” puse deasupra mall-lui și a parcărilor, în locul naturii autentice de la sol.

Turul nostru de azi reunește două teme esențiale pentru Cluj și pentru toate orașele de azi: tema verde și tema locuirii. Ne referim la adevăratul verde, nu la greenwashing și la locuire accesibilă, socială. 5 ONG-uri au trimis primăriei încă din iunie 2023 o poziție publică, în care își exprimau îngrijorarea că atât culoarul verde-albastru al Someșului va fi afectat, cât și patrimoniul industrial valoros”, punctează arhitecta Adriana Magerușan.

La acțiune au luat parte și doi lideri ai USR: consiliera locală Alexandra Oană și deputatul Viorel Băltărețu, candidat la funcția de primar. Politicienii s-au ferit să intervină în desfășurarea marșului, pentru a nu deturna evenimentul, afirmând că sunt prezenți în calitate de simpli cetățeni. În opinia lor, problemele care apar la astfel de proiecte sunt din cauza incapacității actualei administrații clujene de a negocia cu dezvoltatorii în favoarea cetățenilor.

Continuitatea pistei velo de-a lungul Someșului ar trebui să fie un element ne-negociabil din partea primăriei. Investitorul poate să propună ce vrea el, primăria este cea care aprobă acel PUZ, care este acum în dezbatere. Despre culoarul velo și pietonal nu ar trebui să fie o discuție, acesta trebuie păstrat. Vom avea o întâlnire și cu investitorul, pentru că votul consilierilor noștri este unul documentat și dorim să aflăm toate punctele de vedere”, declară Viorel Băltărețu.

Activiștii sunt deciși să continue acțiunile de protest și presiunile sub diferite forme. Dacă dezvoltatorul nu va face concesii în perioada dezbaterii publice, civicii clujeni afirmă că vor apela la consilierii locali și la cetățenii Clujului pentru a-și face auzite revendicările și a presa autoritățile și compania privată să țină cont de doleanțele comunității.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *