Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Pietroasa, sat superb din Apuseni, aflat la mai puțin de o oră de Cluj-Napoca

sursă: Mihai Hossu

Pietroasa este un sat în comuna Moldovenești din județul Cluj, Transilvania, România. Pe Harta Iosefină a Transilvaniei din 1769-1773 (Sectio 124), localitatea apare sub numele de Cseges. Până în anul 1876 satul a aparținut Scaunului Secuiesc al Arieșului.

Satul din Apuseni seamănă cu o altă localitate din apropiere – Rimetea, județul Alba. Și în Pietroasa, demografia cosmopolită a satului a dat un plus de bogăție culturală, de patrimoniu dar și arhitecturală.

Mihai Hossu un recondiționator de case de lemn din zonă a făcut niște poze superbe în sat.

„Satul Pietroasa tine de comuna Moldovenesti si e pozitionat la cativa kilometri in spatele Pietrei Secuiului, pe care poti ajunge intr-o drumetie lejera de o ora si jumatate.

Marele lui avantaj este ca e ferit de traficul de tranzit, fiind asezat ca un apendice la drumul judetean Moldovenesti-Podeni. In Pietroasa ajungi doar ca destinatie, nici un drum spre altceva nu trece pe acolo.

Nu o sa gasiti mare lucru despre el cautand pe google, desi e la nici o ora de Cluj. Am fotografiat cateva locuri din sat cautand sa-i surprind linistea” a precizat autorul pozelor, dl. Mihai Hossu.

sursă: Mihai Hossu
sursă: Mihai Hossu
sursă: Mihai Hossu
sursă: Mihai Hossu
sursă: Mihai Hossu
sursă: Mihai Hossu

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *