Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Cine va fi noul Prefect al Hunedoarei? Traian Berbeceanu sau Alex Dîlv? Lasă Nistor la PNL din nou Prefectura?

Călin Marian, actual Prefect în funcție și candidat la Consiliul Județean Hunedoara va trebui să demisioneze în curând pentru a candida la șefia județului. Evident că locul gol lăsat de Marian lasă loc liber speculaților. Noi vă oferim trei scenarii care se vehiculează la Deva. De fapt patru.

  1. Traian Berbeceanu, noul Prefect de Hunedoara: Ar fi o mișcare de imagine bună pentru liberalii hunedoreni, Berbeceanu fiind de altfel și fost Prefect al Bucureștiului. Fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba Iulia, apoi „Polițistul anului” în 2007 si 2013 la categoria „Combaterea Criminalității Organizate” și Polițistul anului 2013, Comisarul Cattani de Hunedoara poate fi un tun greu contra PSD Hunedoara.
  2. Alex Dîlv a învățat enorm în calitatea sa de șef al cancelariei Prefectului dar pentru Alex Dîlv, Prefectura nu ar trebui să reprezinte o miză, dat fiind faptul că durată mandatului poate fi una scurtă. Pe Dîlv, la ce CV are și la cât glod a mâncat pe drumurile județului, căpătând experiență administrativă dar și văzând lumea reală, implicit maturizându-se politic poate înainte de vreme, îl vedem mai degrabă un secretar de stat la București, în Ministerul Justiție sau în Ministerul Dezvoltării.
  3. A treia variantă este una dramatică pentru PNL Hunedoara. Laurențiu Nistor solicită Prefectura pentru PSD.
  4. PNL va propune un gângav netalentat care nu va mișca în fața PSD-ului în aceste 3-4 scrutine din 2024.

Rămâne să vedem pentru ce va opta conducerea PNL Hunedoara.

P.S. Înțelegem că și șeful Direcției Sanitar- Veterinare și pen­tru Siguranța Alimentelor Hunedoara, Lucian Josan, ar fi în cărți.

De ce Prefectul Călin Marian trebuie să demisioneze?

Potrivit dispozițiilor art. 119 din Legea nr. 115/2015, cu modificările și completările ulterioare, prefecţii şi subprefecţii nu pot candida şi nu pot participa la acţiunile din campania electorală, sub sancţiunea demiterii din funcţie, cu excepția situației în care aceștia demisionează cu cel puţin 50 de zile înaintea datei alegerilor.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *