Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Claudiu Ghencian: Guvernul si premierul Ciolacu reusesc cu succes sa mentina Romania în liniile de deficit

Secretarul executiv PSD Cluj-Napoca, Claudiu Ghencian, a declarat recent ca Guvernul Romaniei si premierul Ciolacu reusesc cu succes sa mentina Romania in liniile de deficit.

„Guvernul si premierul Marcel Ciolacu reusesc cu succes sa mentina Romania in liniile de deficit bugetar impuse de catre Comisia Europeana, aspect care permite Romaniei sa acceseze in continuare fondurile PNRR atat de necesare dezvoltarii Romaniei.

Ca exemplu, in zilele trecute Guvernul a semnat contractul pentru realizarea Autostrazii Moldovei A7, cu finantarea majoritara din PNRR” a precizat Ghencian.

Recent, Ciolacu a precizat că, în decembrie, România se va încadra în deficitul propus, la fel ca şi anul trecut: „În ianuarie, întotdeauna avem această discuţie. Anul trecut ne-am încadrat în deficitul pe care vi l-am anunţat de când am preluat mandatul de premier, cu toate că era 6,8%, am depăşit acel moment. Acum mă întrebaţi ce se va întâmpla în decembrie. Ne vom încadra în deficit. Deficitul în acest moment nu e depăşit prin consum, ci prin investiţii. Şi veţi vedea că aceste investiţii se vor întoarce în economie şi se vor regăsi în taxe şi impozite. Toate ţările dezvoltate au făcut aşa. Am avut ghinionul şi eu şi Nicolae Ciucă să plecăm de la un deficit de 9,2% pornit de la 2,7%, de la o datorie publică de peste 50% de la 37%, cu datorii de 200 de miliarde făcute de domnul Cîţu. A fost o nenorocire pentru România acest cetăţean”, a explicat Ciolacu.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *