Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Un câine rănit, aflat în pericol, a fost salvat de polițiștii de la protecția animalelor din Bihor

La data de 6 aprilie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au continuat acțiunile preventive pe raza județului Bihor, pentru salvarea animelor aflate în pericol.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, în curtea unei femei de 67 de ani, din localitatea Budoi, județul Bihor, polițiștii de la protecția animalelor au descoperit un câine de rasă comună, de aproximativ 8 ani, de talie mică, care era ținut legat în lanț.

Câinele, care nu era microcipat și nu avea carnet de sănătate, prezenta o rană deschisă la membrul posterior stâng, veche de aproximativ 2 săptămâni, care îi punea sănătatea și viața în pericol.

Câinele a fost salvat de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, care au emis în cauză un ordin de plasare a animalului în adăpost, pentru o perioadă de 45 de zile.

Totodată, polițiștii de la protecția animalelor au transportat câinele la un cabinet veterinar, acestuia fiindu-i acordat tratamentul medical necesar, în regim de urgență. De asemenea, acestuia i s-a întocmit carnet de sănătate, iar după însănătoșire urmează să fie dat spre adopție.

În consecință, proprietara a fost sancționată contravențional de polițiști, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform prevederilor Legii nr.205/2004, respectiv O.U.G. nr.155/2001.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *