Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

ANAF va controla frizerii, coafezele și manichiuristele: „Dacă refuză să vă dea bonul, aveți dreptul la serviciu gratuit”

ANAF îi îndeamnă pe clienţii saloanelor de înfrumusețare să ceară bon fiscal. În cazul în care operatorul refuză, clienții sunt îndemnați să plece fără să plătească serviciul respectiv. 

„Solicită bonul fiscal când mergi la salonul de înfrumusețare! Dacă operatorul economic refuză, ai dreptul la serviciul respectiv gratuit!”, a anunțat ANAF pe pagina sa de Facebook.

ANAF a anunțat că derulează, la nivel naţional, începând cu luna martie, un program de conformare referitor la veniturile realizate de persoanele fizice care prestează activităţi de înfrumuseţare/întreţinere corporală.

Instituţia continuă iniţiativa demarată în 2022, de a sprijini contribuabilii din acest domeniu în vederea îndeplinirii obligaţiilor fiscale ce le revin (înregistrare, declarare, plată). Programul de conformare îşi propune să crească gradul de informare a contribuabililor care realizează sau care vor realiza venituri din activităţi de înfrumuseţare şi întreţinere corporală. 

Grupurile ţintă ale acestui program de conformare sunt, pe de-o parte, persoane fizice care obţin venituri din acest gen de activităţi (PFA, ÎI, ÎF, persoane care au absolvit cursurile unor şcoli de profil, alte persoane fizice identificate din surse deschise) şi, pe de altă parte, angajatori care activează în domeniu, furnizori de formare profesională etc.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *