Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Românii care muncesc de 1 Mai și Paște vor primi un spor de 100%: Ce prevede Codul Muncii?

Românii se vor bucura, la sfârșitul acestei luni, de o minivacanță prelungită binemeritată. Există însă și angajați care vor lucra în aceste zile, dar care vor încasa un spor de 100% pentru orele lucrate.

Este vorba despre angajații care lucrează în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorita caracterului procesului de producție sau specificului activității.

Codul Muncii stabilește, în cazul acestora, mai multe scheme de compensare din partea angajatorului, printre care și un spor de 100% în cazul în care acestora nu li se asigură compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile.

Diferite forme de compensare pentru angajați

Art. 141. [continuitatea activității în cazuri speciale] 

Prevederile art. 139 nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorita caracterului procesului de producție sau specificului activității.

Art. 142 . [compensarea muncii în zilele de sărbătoare] 

(1) Salariaților care lucrează în unitățile prevazute la art. 140, precum și la locurile de muncă prevazute la art. 141 li se asigură compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. 

(2) În cazul in care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariații beneficiază, pentru munca prestata în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *