Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Se schimbă vremea! Un nou val de aer rece va trece peste Transilvania și Crișana

Temperaturile vor înregistra scăderi semnificative: un nou val de aer rece va trece peste Transilvania și Crișana.

„Foarte cald zilele acestea, am avut numeroase recorduri termice. În condițiile în care vorbim de temperaturi maxime de la 22-23 de grade la 28-29 de grade.

Foarte probabil ca mâine (vineri – n.r.) să se răcească ușor în nord-est, în zona Moldovei, însă numai ușor.

Sâmbătă în toate regiunile, vor mai scădea temperaturile cu 1 grad, 2, cel mult 3. Însă de duminică se va încălzi din nou, chiar semnificativ. Astfel încât luni, marți, vom vorbi de temperaturi de 30, sau poate chiar peste 30 de grade în partea de sud a țării.

În condițiile în care vremea va fi frumoasă, precipitații se vor semnala doar pe arii restrânse în zonele montane. Foarte probabil și în partea de sud a teritoriului, dar răzlețe și neînsemnate cantitativ.

De la mijlocul săptămânii următoare, un val de aer rece va acoperi țara noastră. Va determina temperaturi semnificativ mai scăzute, dar și precipitații probabil însemnate cantitativ.

Vor fi și fenomene de instabilitate atmosferică, iar în zonele montane vor apărea ninsorile.

Temperaturile vor scădea foarte mult. Maximele se vor situa în marea lor majoritate între 8-9 și cel mult 19-20 de grade. Minimele vor deveni ușor negative în partea de nord și de centru”, a explicat meteorologul ANM Alina Șerban, la Antena 3.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *