Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Izvorul Părintelui Arsenie Boca: Cine va bea din apa pe care Eu i-o voi da nu va mai înseta în veci

Izvorul Părintelui Arsenie Boca este unul dintre locurile de o înaltă încărcătură spirituală din apropierea Mănăstirii Brâncoveanu Sâmbăta de Sus. La acest loc se ajunge pe o potecă ce ocolește mănăstirea, prin față clădirii care poartă denumirea de „Academia Sâmbăta de Sus“, care continuă pe un drum forestier pe la marginea pădurii.

„Cine va bea din apa pe care Eu i-o voi da nu va mai înseta în veci, căci se va face în el izvor de apă curgătoare, pentru viață veșnică“ (Ioan 4, 4). Aceste cuvinte, săpate în piatră, îi întâmpină pe cei care ajung la izvorul părintelui Arsenie, aflat în pădurea din spatele mănăstirii.

Părintele Arsenie Boca a slujit în Mănăstirea Brâncoveanu între anii 1940-1948. Tot în această perioadă s-a amenajat și locul numit „La izvor“, cunoscut astăzi sub numele de Izvorul Părintelui Arsenie Boca. În perioada în care a stat părintele Arsenie Boca la Sâmbătă de Sus, această poiană din jurul izvorului era plină de oameni. Veniți pentru spovedit ori pentru vreun sfat, pentru a-l cunoaște ori numai pentru a-l vedea, creștinii se adunau cu miile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *