Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Se face apel la populație să reducă la minimum utilizarea apei potabile pentru scopuri agricole și de grădinărit

Apa CTTA SA face apel la populația județului Alba să reducă la minimum utilizarea apei potabile pentru scopuri agricole și de grădinărit. 

Îi rugăm să ne sprijine în corecta informare a locuitorilor cu privire la utilizarea apei potabile în alte scopuri decât cele pentru satisfacerea nevoilor strict gospodărești”, transmite compania.

Operatorul precizează că poate întâmpina dificultăți în asigurarea serviciului de alimentare cu apă potabilă în multe din localitățile în care operează, ”tocmai din acest motiv”.

„Dacă utilizatorii nu fac eforturi de a reduce consumul de apă potabilă pentru agricultură, există posibilitatea ca cei aflați la capetele de rețea să fie privați de dreptul vital de a avea minimul de apă pentru băut, spălat si alte necesități minime sau o vor avea cu o turbiditate marită”, potrivit sursei citate.

Apa CTTA precizează că „legislația în vigoare descurajează utilizarea apei potabile distribuită prin rețelele publice în alte scopuri decât pentru satisfacerea nevoilor strict gospodărești. Aceste prevederi sunt incluse în Ordinul nr.88/2007 al ANRSC pentru aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare (art. 229). Utilizați rațional și cu măsură apa potabilă, nu o irosiți”.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *