Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

(VIDEO) Au fost eliberați în apele de munte 110.000 de puieți de păstrăv indigen

Silvicultorii de la Direcția Silvică Brașov au repopulat, pentru al patrulea an consecutiv, apele de munte din fondurile gestionate de ocoalele silvice Brașov și Teliu.

Au fost eliberați în apele de munte 110.000 de puieți de păstrăv indigen, alevini, precum și 1.000 de păstrăvi indigeni adulți, cu vârsta de doi ani, păstrăvii fiind produși în Păstrăvăria Lăpușna a Direcției Silvice Mureș. La acțiune au participat și un grup de voluntari, cărora le mulțumim pe această cale.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva repopulează în fiecare an râurile cu munte cu aproximativ 500.000 de puieți de păstrăvi indigeni.

Aceste acțiuni de repopulare cu puieți de păstrăv indigen sunt necesare pentru a compensa pierderile naturale care se înregistrează în urma fenomenelor de torențialitate și a acțiunilor răpitorilor specifici, între care cel mai activ este vidra.

Păstrăvul este un pește răpitor de apă dulce care trăiește în apele curgătoare reci de munte, preferând șipotele, unde stă ascuns între pietre. Are o lungime de aproximativ 30 de centimetri și o greutate de până la 800 de grame. Păstrăvul se hrănește cu viermi și diverse insecte, peștișori și icre.

Romsilva administrează resursele acvatice vii dintr-o rețea hidrografică formată din 6.400 kilometri de ape curgătoare de munte și 4.700 hectare de lacuri de munte.

sursă: Regia Nationala a Padurilor – ROMSILVA

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *