Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Dulceața de coacăze este un deliciu dulce-acrișor. Cum se prepară deliciosul produs?

Dulceața de coacăze este un deliciu dulce-acrișor, perfect pentru a fi savurat pe pâine, în combinație cu brânza sau chiar adăugat în diverse rețete de deserturi.

Cum se prepară deliciosul produs?

Ingrediente:

  • Coacăze (aproximativ 1 kg)
  • Zahăr (aproximativ 800-1000 g, în funcție de preferințe)
  • Suc de lămâie (opțional, pentru a accentua aromele)

Instrucțiuni:

  1. Spălare și curățare: Spală bine coacăzele sub jet de apă rece. După aceea, scoate-le de pe tulpini și îndepărtează orice frunze sau resturi.
  2. Fiertul fructelor: Pune coacăzele într-un vas mare și adaugă apă suficientă cât să le acopere. Fierbe-le la foc mediu până când sunt moi. Acest proces poate dura aproximativ 15-20 de minute.
  3. Mestecare și sfărâmare: După ce coacăzele s-au înmuiat, folosește o lingură de lemn pentru a mesteca și sfărâma fructele, astfel încât să obții o pastă omogenă.
  4. Adăugarea zahărului: Măsoară cantitatea de pastă de coacăze obținută și adaugă zahărul în raport de aproximativ 800-1000 de grame de zahăr la fiecare kilogram de pastă. Poți ajusta cantitatea de zahăr în funcție de preferințele tale de dulceață.
  5. Gătirea dulceței: Pune pasta de coacăze și zahărul într-un vas mare și adânc. Fierbe amestecul la foc mediu, amestecând constant, până când zahărul se dizolvă complet și dulceața începe să se îngroașe.
  6. Testarea consistenței: Pentru a verifica dacă dulceața este gata, poți face testul picăturii pe o farfurie rece. Dacă picătura de dulceață se întărește rapid și formează o peliculă când este răcită, atunci este gata.
  7. Sterilizare și îmbuteliere: Sterilizează borcanele și capacele înainte de a umple dulceața fierbinte în ele. Strânge bine capacele și lasă borcanele să se răcească înainte de a le depozita într-un loc răcoros și întunecat.

Așteaptă câteva săptămâni înainte de a savura dulceața pentru a-i permite să-și dezvolte și să-și intensifice aromele. Poftă bună!

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *