Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Lucrări de împăduriri la Ocolul Silvic Remeți

Silvicultorii de la Ocolul Silvic Remeți vor regenera 129,3 hectare din care 113,07 hectare prin lucrări de împăduriri, regenerând suprafețele afectate de doborâturile de vânt și de gândacii de scoarță. pentru aceste lucrări, se vor planta peste 450.000 de puieți forestieri pentru plantațiile din acest an și alte aproape 100.000 de puieți forestieri pentru consolidarea plantațiilor din anii anteriori.

În această campanie de împăduriri de primăvară, în fondul forestier proprietatea publică a statului, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va planta 23 de milioane de puieți forestieri și va regenera natural peste 6.400 de hectare, iar artificial, prin lucrări de împăduriri, alte 2.600 de hectare.

În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.330 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 48.604 hectare prin regenerări naturale și 23.726 hectare prin lucrări de împăduriri, pentru toate lucrările curente de regenerare, lucrări de împăduriri, refaceri și completări, fiind ultilizați circa 132 milioane de puieți forestieri, produși în pepinierele silvice proprii.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *