Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

878 de șoferi vitezomani au fost depistați de polițiștii din Alba în ultima săptămână

În perioada 15-21 aprilie, polițiștii rutieri din Alba au desfășurat operațiunea ROADPOL Speed, o inițiativă a Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL) menită să combată excesele de viteză și să îmbunătățească siguranța rutieră.

În cadrul acestei acțiuni, polițiștii au folosit, la intensitate maximă, aparatele radar din dotare. Au depistat 878 de conducători auto care nu au respectat limita legală de viteză. Față de 10 dintre aceștia, complementar sancțiunii, a fost luată măsura suspendării permisului de conducere.

Dintre aceștia, 8 au depășit limita legală cu peste 50 de kilometri/oră, iar doi cu peste 70 de kilometri/oră.

Un moment de referință în cadrul acestei operațiuni a fost ziua de 19 aprilie, în care  s-a desfășurat acțiunea „Speed Marathon”. În această zi, polițiștii au depistat 206 conducători auto care au călcat prea tare pedala de accelerație.

Acest eveniment emblematic este organizat anual de către Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere și reprezintă cea mai amplă campanie de aplicare a legii împotriva vitezei. Scopul principal al „Speed Marathon” este conștientizarea publicului cu privire la riscurile asociate vitezei excesive și promovarea unei conduite responsabile în trafic.

Reprezentanții IPJ Alba reamintesc faptul că, în România, viteza maximă admisă în localități este de 50 sau 70 km/h, cu acordul administratorului drumului public, respectiv 90/100 km/h în afara localităților, 120 km/h pe drumurile expres și 130 km/h pe autostrăzi.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *