Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Fermele mici vor fi exceptate de la controale şi sancţiuni pentru nerespectarea unor norme europene

Fermele mici vor fi exceptate de la controale şi sancţiuni pentru nerespectarea unor norme europene. Măsura, aprobată de parlamentarii europeni, mai trebuie să treacă de Comisie, însă aceasta va fi o formatitate pentru că există un consens pe ea. 

Parlamentarii europeni au aprobat o revizuire a politicii agricole comune (PAC) pentru a uşura sarcina administrativă pentru fermierii din UE.

La vot au fost 425 voturi „pentru”, 130 „împotrivă” şi 33 abţineri.

Potrivit acestei reviziuri, „condiţionalităţile” de mediu revizuite pot fi deja utilizate pentru a solicita sprijin din partea UE în 2024.

Regulamentul trebuie acum aprobat şi de Consiliu, dar preşedinţia belgiană a Consiliului a informat Parlamentul că, în cazul în care eurodeputaţii aprobă propunerea în forma convenită de Comisia specială pentru agricultură a Consiliului, și Consiliul va adopta acelaşi text.

Vor fi mai multe derogări de la unele standarde PAC sunt posibile în cazul unor condiţii meteorologice extreme, iar fermele mai mici vor fi exceptate de la controale şi sancţiuni pentru nerespectarea unor norme.

În urma aprobării de către Consiliu UE, legea va fi publicată în Jurnalul Oficial al UE şi va intra imediat în vigoare.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *