Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Ciprian Rigman, candidatul care poate produce surpriza în Turda la alegerile din 9 iunie

Ciprian Rigman, profesor de istorie, turdean get beget, un om muncitor și respectat în comunitatea turdeană a intrat în bătălia electorală pentru primăria municipiului Turda. Azi, luni, 29 aprilie, el și-a înregistrat oficial candidatura, odată cu depunerea listelor candidaților Alianței Dreapta Unită (USR+PMP+FD) pentru viitorul consiliu local Turda.

Ciprian Rigman candidează pentru prima oară la primăria Turda. Într-un oraș măcinat de probleme și cu numeroase controverse și scandaluri care au apărut în jurul actualei administrații, Ciprian Rigman promite să aducă la primăria Turda normalitatea și bunul simț atât de așteptate de oameni. Respect față de oameni și față de banul public acesta este elementul centrul al proiectului electoral al lui Ciprian Rigman.

Pornind de la această bază sănătoasă, el își ia angajamentul că va rezolva una câte una problemele cronice ale orașului, asumându-și în același timp în pozițiile publice ca nimeni să nu se aștepte să se întâmple minuni peste noapte.

Profesionalizarea administrației publice, apropierea de oameni și consolidarea mecanismelor de consultare publică, alocarea corectă a banilor și a contractelor publice, terminarea la timp și executarea corectă a lucrărilor de infrastructură rutieră prin realizarea unui plan integrat al lucrărilor sub un management profesionist, realizarea unui Plan Urbanistic General pentru a stopa haosul urbanistic, aducerea prețurilor serviciilor publice la niveluri decente, înverzirea orașului și susținerea unei educații de calitate, aceasta este rețeta prin care Ciprian Rigman vrea să schimbe Turda la față în bine în anii următori.


Ciprian Rigman pe scurt:
– 48 de ani, născut și crescut în Turda;
– căsătorit, are doi copii;
– absolvent al Facultății de Istorie și Filozofie, Universitatea Babeș-Bolyai;
– doctor în istorie din anul 2012;
– de 18 ani profesor de istorie la Liceul Teoretic ”Liviu-Rebreanu”;
– președinte al USR Turda.


Cu o reputație impecabilă, cu un un ton așezat și serios, la fel ca politica pe care o face, cunoscut și puternic ancorat în comunitate, unde a fost mereu extrem de activ, Ciprian Rigman pare într-adevăr să fie un alt tip de politician decât cel clasic cu care ne-am obișnuit în ultimii 30 de ani. Știind ca istoric cum s-a dezvoltat Turda în trecut sub conducerea unor primari onești și competenți, își propune ca odată cu alegerea ca primar să dea startul unei noi perioade de modernzare a orașului.

În bătălia electorală pentru Primăria Turda Ciprian Rigman îi are ca principali adversari pe Cristian Matei (PNL), Răzvan Ciortea (PSD) și Adrian Nap (AUR). Fragmentarea voturilor de către ceilalți candidați îl poate dezavantaja pe Ciprian Rigman. El va trebui să convingă în ceva mai mult de o lună turdenii că reprezintă singura alternativă reală la actuala administrație și că orice vot oferit altor candidați ai opoziției locale va fi de fapt o șansă suplimentară pentru primarul Matei să rămână în funcție.

Este o misiune care nu e simplă, dar care nu e nici imposibilă. Iar dacă va face o campanie de succes, Rigman pare să aibă la acest moment toate atuurile personale și contextul local potrivit pentru a reuși să producă surpriza în alegerile pentru primăria Turda.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *