Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Laurențiu Nistor: Drumul Județean 705A, care leagă Orăștie de Costești și Sarmizegetusa Regia, va fi modernizat

Drumul Județean 705A, care leagă municipiul Orăștie de Costești și Sarmizegetusa Regia, va fi modernizat printr-un proiect finanțat în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, a anunțat astăzi, liderul Hunedoarei, Laurențiu Nistor.

„Am atras în județul Hunedoara primele fonduri europene puse la dispoziție prin acest program și sunt mândru că pot să onorez o promisiune făcută locuitorilor din zona Orăștiei.

Astăzi, în timpul ședinței ordinare a Consiliului Județean Hunedoara, am avut surpriza și plăcerea să-l primim în mijlocul nostru pe directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim, care a venit cu o veste foarte bună.

Domnia sa a adus la Deva contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare DJ 705A Orăștie – Costești – Sarmizegetusa Regia, km 2+200 – 19+465”. Am suspendat temporar ședința și, în prezența consilierilor județeni și a jurnaliștilor, am semnat documentele care deschid calea demarării acestei investiții atât de așteptate de locuitorii din comunele Beriu și Orăștioara de Sus, precum și de toți cei care vizitează cetățile dacice din Munții Orăștiei, în special Sarmizegetusa Regia.

În cadrul proiectului vor fi reabilitați 17,2 km din DJ 705A, pe sectorul cuprins între Orăștie, mai precis de la intrarea în localitatea Căstău, și până la ieșirea din Costești.

În cadrul proiectului de modernizare sunt prevăzute o serie de lucrări precum: refacerea structurii rutiere, amenajarea intersecțiilor cu drumuri laterale, amenajarea dispozitivelor de scurgere a apelor pluviale, înlocuirea podețelor existente și amenajarea unui pod la km 13, precum și consolidarea corpului drumului cu ziduri din beton.

Valoarea totală a investiției este de 13,84 milioane de euro, din care finanțare nerambursabilă 13,49 de milioane de euro, reprezentând contribuție din partea Uniunii Europene și de la bugetul de stat.

Lucrările sunt prevăzute să înceapă în data de 15 mai 2024” a anunțat Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *