Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Lucrări de mare complexitate și anvergură la un drum mirific din Apuseni, Gilău – Mărișel – DN1R Transursoaia

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a efectuat marți, 30 aprilie a.c., o vizită la fața locului în vederea prezentării proiectelor de modernizare, cu fonduri europene, a drumului județean DJ 107P (DN 1) – Gilău – Mărișel – DN 1R.

„Am predat astăzi două drumuri moderne cetățenilor din zona de munte a județului. Vorbim, în acest caz, despre două proiecte extrem de importante pentru infrastructura rutieră din zona montană a județului. Alături de proiectul nu demult lansat, de alimentare cu apă a zonei de munte a Clujului, încheierea cu succes a lucrărilor de modernizare și reabilitare a acestor drumuri județene este o mare reușită din perspectiva arealului vast pe care îl deservesc, cu efecte directe și imediate atât în ceea ce îi privește pe localnici, cât și pe turiștii care vizitează zona montană a Clujului.”, a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

De o mare complexitate și anvergură, lucrările  de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 107P (DN 1) – Gilău – Mărișel – DN 1R, în lungime de 44,26 kilometri, au fost executate în cadrul proiectului cu finanțare europeană având ca obiect „Modernizarea și reabilitarea Traseului județean 4 format din sectoare de drum ale drumurilor județene DJ 107P și DJ 107N, parte a Traseului Regional Transilvania de Nord” .

Operațiunile, în totalitatea lor, au constat în lucrări de modernizare a platformei drumului pe toată lungimea sectorului de drum, realizarea a 352 de accese la proprietăți, 79 de podețe, 5,824 de kilometri de rigole de acostament, 9,543 kilometri de șanțuri și rigole pereate, 617 metri de rigole carosabile, precum și montarea de parapete metalici pe o lungime însumată de 15,236 kilometri. De asemenea, au fost realizate lucrări de marcaje și semnalizare rutiere. Lucrările de reabilitare au vizat totodată și nu mai puțin de 14 poduri.

Lucrările au fost executate de Asocierea Dacia Asphalt SRL – DP Cons SRL – Dacia Faber SRL – Oyl Company Holding AG SRL și au o valoare totală de 104.960.152,90 lei (fără TVA).

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *