Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Cel mai puternic utilaj agricol din lume, „Gigantul”, a ajuns la o fermă din vestul României

Cel mai puternic utilaj agricol din lume a ajuns la o fermă din vestul României – la ferma Terracult din localitatea Horia, județul Arad. „Gigantul”, cum este numit, are 1.100 cai putere și poate fi folosit la toate lucrările agrare.

Cel mai puternic utilaj agricol din lume a ajuns în ferma Terracult din Horia. Nexat are 1.100 cai putere și anul acesta este testat pe 2.000 de hectare din cele 7.000 ale companiei Terracult.  Poate fi folosit la toate lucrările agricole, de la pregătirea terenului agricol și semănat, până la recoltare.  Ferma arădeană a investit peste 30 de milioane de euro în ultimii 15 ani”, este mesajul lui Gheorghe Seculici, președintele  Camerei de Comerț Industrie și Agricultură a județului Arad.

Ferma din Horia lucrează 7.000 de hectare în Câmpia Vestului, în Arad, și investește în fiecare an în noile tehnologii agricole și în cea mai modernă tehnică.

„Lățimea de lucru a utilajului este de 14 metri și este un echipament complet autonom. Utilajul a fost prezentat la Hanovra, în cadrul târgului de utilaje agricole, unde a și primit medalia de aur pentru inovație. Vă pot spune că are un preț pe măsură, dar pentru noi este important randamentul, cât de eficient este și cât poate suplini investiția și cheltuielile cu alte mașini agricole”, a declarat Georg Fleischhacker, Administrator al Terracult.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *