Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Stagii de pregătire și asistență la evenimente, în aprilie, pentru salvamontiștii clujeni

Luna aprilie a fost bogată în evenimente pentru salvamontiștii din Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, aflat în subordinea Consiliului Județean Cluj.

„În cadrul pregătirii continue, patru salvatori montani din Serviciu au participat la stagiul național „Salvarea montană pe timp de iarnă din zonele alpine înalte”, desfășurat la Bâlea, pe o perioadă de patru zile.

Stagiul și-a propus dezvoltarea activităților specifice structurilor salvamont-salvaspeo din țară care implică activități desfășurate în zone înalte unde se practică turismul hivernal, alpinismul, schiul de tură și freeride-ul.

Pe plan local, a continuat pregătirea medicală și tehnică a aspiranților și voluntarilor, care au susținut examenul intern la finalizarea cursului de patru luni de prim ajutor și au participat la stagiul de escaladă și pregătire specifică în Cheile Turzii.

Salvamontiștii au asigurat și două evenimente sportive mari, care s-au desfășurat în luna aprilie: competiția de mountainbike Aiton Bike, organizată de Clubul Sporturilor Montane Rupicapra, precum și concursul de alergare montană Feleacu Running Hills, realizat de Sport Management Events” au anunțat salvamontiștii clujeni.

De asemenea, voluntarii și angajații Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj au participat la proiectul „Activi la munte”, desfășurat la Centrul de Vacanță Moara de Pădure și adresat unui număr de 40 de copii de la Casa de Copii Sfântul Onufrie, Casa de copii Filantropia Alba și unitățile de tip maternal Turda. Scopul acțiunii a fost dezvoltarea personală a copiilor prin creșterea încrederii în sine, a spiritului de echipă, a nivelului de cunoaștere și înțelegere a normelor de conduită montană și cultivarea dragostei față de munte și natură.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *