Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Chinezii au pus steagul la Consiliul Județean Cluj, apoi au inaugurat Camera de Comerț și Industrie România – China

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Vákár István, a primit joi, 9 mai 2024, vizita unei delegații oficiale chineze, condusă de Excelența Sa, domnul Han Chunlin, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România.

Vákár István, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj: „Mă bucur să constat că există interes pentru aprofundarea relațiilor de colaborare româno-chineze, ceea ce demonstrează, o dată în plus, că atuurile județului nostru sunt extrem de atractive pentru partenerii străini și potențialii investitori. Dezvoltarea unor parteneriate stabile poate contribui la realizarea unor schimburi de experiență și bune practici, precum și a unor transferuri de cunoștințe între specialiștii celor două părți.”

Pe parcursul întrevederii ce a avut loc la sediul forului administrativ județean, domnul Vákár a realizat o prezentare a județului Cluj, a mediului universitar clujean, precum și a Consiliului Județean și a entităților aflate în subordine. În acest context, vicepreședintele instituției a vorbit despre oportunitățile oferite de Parcurile Industriale administrate de către Consiliul Județean Cluj prin intermediul Tetarom S.A. și multiplele facilităţi pe care acestea le oferă investitorilor.

Tot din dorinţa de a promova cauza judeţului şi de a convinge înaltul oficial de avantajele pe care Clujul le are din punct de vedere investiţional, domnul Vákár István a menţionat faptul că acesta găzduieşte cel de-al doilea centru universitar al ţării, o forţă de muncă înalt calificată şi vorbitoare de limbi străine, dar şi o resursă umană profesionalizată şi experimentată, toate acestea fiind premise optime pentru atragerea agenților economici străini.

S-a inaugurat Camera de Comerț și Industrie România – China din Cluj-Napoca

Camera de Comerț și Industrie România – China, filiala Cluj-Napoca, a fost inaugurată, joi seară, la eveniment fiind prezent și ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Han Chunlin.

„Această filială va oferi o nouă platformă pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și va servi ca un pod al prieteniei pentru schimburi de la om la om. Sper că noua filială își va crește numărul de membri” a declarat în cadrul evenimentului – ambasadorul chinez în România, Han Chunlin.

Florin Bugnar, vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie România – China din Cluj-Napoca și totodată fondatorul platformei X Party & Networking (XPN) – cea mai mare serie de evenimente de networking din România, a declarat următoarele: „Cluj-Napoca și toată această zonă a Transilvaniei trebuie să fie conectate economic cu tigrul economic al Asiei, tigrul Pacificului – China. Vorbim de a doua economie națională la nivel mondial, de economia cu cea mai rapidă creștere, cu o medie a procentului de creștere de 10% pe parcursul ultimilor 30 de ani și de cel mai mare exportator mondial. Mi-am propus ca municipiul nostru să devină un hub comercial pentru toată zona Asiei de est și în primul rând China”.

Președintele filialei Cluj-Napoca a Camerei de Comerț și Industrie România – China, economistul Emil Culda, a precizat că evenimentul reprezintă un pas important pentru mediul de afaceri clujean

La eveniment au participat circa 300 de invitați, foștii deputați Sorin Bota și Horia Nasra, candidații la primăria Cluj-Napoca – Aurelia Cristea (PSD) și Călin Cozma (AUR), prof. dr. ing. mat. Dan Doru Micu (UTCN Cluj, totodată profesor la o prestigioasă universitate din China), prof. Dr. Claudia Gherman – managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, Vlad Dan – business developer Mejix, arhitecții Morărescu de la MoD Studio, CEO Recrut – Alin Danci și directorul operațional Oana Luțai.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *