Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Elvira Gugura, candidat PSD pentru Primăria comunei Gilău – Femeia care crede cu tărie că adevărul face întotdeauna bine!

Apuseni Info: Doamna Emilia Gugura, sunteți intrată în cursa electorală pentru poziția de Primar al comunei Gilău. Ce calități credeți că trebuie să aibă o femeie că să poată gestiona cu succes o carieră politică?

Elvira Gugura: În orice domeniu ar activa, unei femei îi trebuie curaj. E nevoie să aibă curajul de a spune lucrurilor pe nume, curajul de a-și asuma propriile opinii și acțiuni, dar și curajul de a se lupta cu onoare pentru convingerile pe care le are. Nu există vreun domeniu în care să nu fie nevoie de curaj dacă vrei să excelezi, doar că în politică, acest curaj de a spune adevărul care trebuie spus, poate neplăcut uneori, este și mai important. Adevărul generează încredere.

Apuseni Info: Știu că vă e dragă zona aceasta a Gilăului, cu toate frumusețile ei. Dar mai știu că sunteți fascinată de povestea numelui acestei comune și de istoria din spatele lui.

Elvira Gugura: Îmi sunt dragi locurile acestea! Avem oameni frumoși și peisaje minunate, iar natura a fost darnică. Încă din copilărie am fost impresionată de povestea numelui comunei. Probabil că e doar legendă, dar pentru copilul de atunci legenda lui Gelu Voievod a rămas așa cum altor copii le rămân în minte poveștile cu zâne.

Istoria ne spune că Gilăul își poartă numele după cel al voievodului Gelu, care a stăpânit acestă zonă, voievod amintit în celebra cronică a notarului anonim al Ungariei, Gesta Hungarorum. Oricum, voievodul Gelu s-a luptat aici cu armata maghiară. El a murit în bătălia care a avut loc la confluenţa Someşului Mic cu râul Căpuş, unde astăzi este fântâna lui Gelu.

Tare mi-aș dori ca această parte a istoriei locului să fie cumva readusă la viață, pentru că nu sunt mulți cei care mai știu cât de frumos s-au țesut povestea și numele acestui loc.

Apuseni Info: Dincolo de istoria aceasta, Gilăul este astăzi o comună înfloritoare. Dar cu siguranță mai există multe lucruri de făcut. Ce vă propuneți dumneavoastră să faceți ca Primar?

Elvira Gugura: Sunt încă multe lucruri de făcut pentru ca această comună să își atingă adevăratul potențial. Dar m-aș preocupa în mod deosebit de atragerea fondurilor europene, de susținerea investitorilor existenți și de oferirea de facilități pentru atragerea altora noi.

De asemenea, îmi propun să înființăm un centru medical permanent și o maternitate. Un alt subiect care mi se pare extrem de important este grija față de persoanele vârstnice, în special cele singure. Din păcate, la nivel național încă nu avem suficientă grijă de cei care au ajuns la vârsta senectuții – și aș putea spune a înțelepciunii. Cei cu posibilități financiare reduse, fără sprijin emoțional sau material din partea copiilor, o duc foarte greu și mi-aș dori să le putem oferi aici, în Gilău, un centru pentru persoane singure, un loc în care să poată petrece timp de calitate și să aibă parte de programe care să le susțină un nivel ridicat de well-being, atât din punct de vedere fizic cât și emoțional.

Sigur că nu voi uita nici educația, pentru care voi investi eforturi suplimentare, fiindcă fără posibilitatea de a oferi condiții foarte bune de învățare în școală, dar și programe prin care elevii să poată beneficia de o masă caldă, viitorul comunei nu poate fi cu adevărat luminos.

Ar mai fi multe de făcut, începând cu reparațiile necesare la rețele de apă și canalizare, susținerea fermierilor din zonă, promovarea multiculturalitatii… sunt mulți pași pe care mi-aș dori să îi fac, astfel încât, la finalul mandatului meu, să fiu mulțumită de rezultatele care se vor vedea în nivelul de trai al locuitorilor comunei noastre.

Apuseni Info: Aveți obiective frumoase, orientate spre oameni, dar care ar fi motivele pentru care locuitorii din Gilău ar trebui să vă voteze? De ce pe dumneavoastră? De ce o femeie?

Elvira Gugura: Pentru că noi femeile avem această latură empatica, simțim mult mai repede, mai ușor și mai acurat care sunt nevoile, tristețile sau durerile celor cu care intrăm în contact. Îmi doresc să vâd că oamenii sunt fericiți, că se pot bucura de o viață frumoasă, de liniște și confort și că se pot simți în siguranță. Mai cred că femeia în România este învățată de mică să pună mai mult efort în munca pe care o face, fiind pregătită pentru “a nu-i fi ușor”.

Iubesc oamenii, îmi doresc să le fiu aproape și să particip la bunăstarea lor și știu că efortul pe care îl voi face va da roade. Munca mea ca primar va fi mereu orientată spre oameni! La ei mă gândesc și pe ei îmi doresc să-i servesc!

Produs de Red Hot Advertising SRL, la comanda PSD – Organizația Județeană Cluj, Cod mandatar financiar: 21240002

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *