Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Aurora Boreală, vizibilă azi-noapte și de pe Vlădeasa: „Există momente în care Dumnezeu îți arată o fărâmitură din necuprinsul Său!”

foto: Andrei Pletea

Aurora Boreală a fost vizibilă în noaptea de vineri spre sâmbătă pe cerul Munților Apuseni. Fenomenul spectaculos este rezultatul impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru și poate fi admirat în emisfera nordică sub numele de Aurora Boreală.

Locuitorii din Transilvania dar în special cei din Apuseni au avut privilegiul să vadă și să se bucure de această minunăție naturală, creând amintiri de neuitat pentru toți cei care au avut norocul să asiste la acest fenomen rar și fascinant în țara noastră.

Meteorologul de pe Vlădeasa, Andrei Pletea, a realizat o poză senzațională de pe cel mai frumos vârf din Apuseni: „Există momente în care Dumnezeu îți arată o fărâmitură din necuprinsul Său. Atunci realizezi cât de perfectă și de minuată este toată creația Sa! E un sentiment imposibil de descris, dar care aș putea spune că se apropie de ceea ce numim extaz și tulburare.

Desigur, că putem reduce totul la polii magnetici ai Pământului și la câteva explozii solare. E mai ușor, ce-i drept, pentru mintea noastră cea scurtă. Îți mulțumesc, Doamne, că m-ai făcut părtaș la această minune!

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *