Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Locul de basm din Ardeal unde se spune că apa sărată vindecă multe boli: Izvoarele termale de la Ocna Șugatag sunt unice pentru concentrația de sare de 119 g/l

Localitatea Ocna Șugatag a fost atestată documentar în anul 1355, iar celelalte localități (Breb, Hoteni, Sat-Șugatag) în 1360, istoria lor fiind strâns legată de exploatarea sării. În documentul din 1355 se pomenește de existența, în marginea dinspre Ocna Șugatag, a satului Giulești, a unui drum care ducea la ocnele de sare, folosite de maramureșenii care veneau aici să se aprovizioneze cu sare. Descoperirile arheologice, precum și alte documente istorice, atestă că populația zonei exploata sarea din vremuri străvechi.

După anul 1800, locul a devenit și mai cunoscut, atunci când oamenii locului au descoperit proprietățile vindecătoare ale apei din această zonă.

Potrivit specialiștilor, izvoarele termale de la Ocna Șugatag sunt unice deoarece apa are o concentrație de sare de 119 g/l. Apa sărata este extrasă dintr-o mină situată la 200 de metri adâncime. Ea este pompată, iar apoi ajunge în stațiune cu ajutorul unei conducte. Un efect benefic asupra sănătății îl are și temperatura ridicată a apei, care este de 37 de grade Celsius.

Din Ocna Sugatag nu lipsesc bazele de tratament moderne, cluburile, bazinele acoperite, plajele, parcurile și spațiile comerciale, toate acestea atrăgând turiștii din întreaga lume ca un magnet.

Prin intermediul electroterapiei, hidroterapiei, termoterapiei, masajului medical și al altor metode moderne de tratament se tratează:

  • afecțiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală și lombară, artroze și poliartroze);
  • afecțiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrită scapulohumerală);
  • afecțiuni post-traumatice;
  • afecțiuni neurologice periferice (pareze ușoare, sechele după polineuropatii);
  • afecțiuni ginecologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *