Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Ștrandul cu apa termală din Crișana are o apă vindecătoare: Oamenii vin pentru boli reumatice!

În comuna bihoreană Mădăras, situată la câţiva km de Salonta, funcţionează din 1979 un ștrand cu apă vindecătoare. Ștrandul are trei bazine superbe, iar bihorenii și turișii vin aici pentru boli reumatice, pentru tratament, dar și pentru agrement.

„Apa termala este un tip de apa minerala care provine din adancul scoartei terestre si care este total lipsita de bacterii si nepoluata. Aceasta, pana sa ajunga la suprafata sub forma de izvor, „aduna” saruri minerale si dioxid de carbon, fapt ce o transforma in tratament pentru o gama larga de afectiuni.

Strandul termal din Madaras – Bihor detine 3 bazine si se afla la trei km de orasul Salonta ,este unul cu apa termala foarte cochet si curat.

Aici aveti ocazia de a petrece clipe placute descoperind un strand cu apa termala cochet, curat (inclusiv toaletele si cabinele pentru schimbat). Strandul are mai multe bazine bine ingrijite printre care:

– unul cu apa termala la aprox. 38 de grade celsius pentru tratament;
– unul pentru copii cu adancime de 50 de cm;
– si un bazin mare cu apa mai adanca cu temperatura numai buna pentru balaceala”, au transmis cei de la Mădăras-Bihor Centru Turism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *