Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Cercuri verzi misterioase apărute în satul de marmură, Alun, din Ținutul Pădurenilor

Satul care din care s-a dus marmură pentru construcția Casei Poporului şi pentru palatele Imperiului Austro-Ungar, Alun, comuna Bunila, judeţul Hunedoara, mai este locuit astăzi doar de o familie de ciobani veniți din altă zonă.

Satul este renumit pentru că este cel mai scump drum rural din ţară. L-au făcut pădurenii din satul Alun, prin 1963 – 1964, ca să care marmura din cariera locală în fabrica de prelucrare de la Simeria. N-a fost aroganţă. Nici extravaganţă. Au folosit marmură pentru că… nu şi-au permis asfalt. Nici cărămidă şi nici piatră de râu n-au avut. Aşa că tot cu marmură şi-au ridicat casele şi grajdurile pentru animale. Vreo 60 de gospodării are satul Alun. Unele sunt construite integral din marmură. Altele până la jumătate. Toate au însă temeliile din piatra asta aristocrată. Sunt scumpe. Bijuterii arhitecturale, în felul lor.

Recent, însă, în sat a apărut o curiozitate – cercuri verzi uriașe în iarbă

„Câteva cercuri cu diametre de 2 – 10 metri, distinse prin culoarea închisă a ierbii, s-au format pe dealul traversat de drumul de marmură la intrarea în satul Alun din Hunedoara. Apariția „inelelor” a stârnit controverse în comunitatea locală.

Unii localnici au susținut că acestea ar fi rămășițe ale locurilor pe care oamenii le foloseau la producerea varului (…) Alții au pus apariția cercurilor pe seama motocicliștilor de enduro (…) Nu au lipsit explicațiile fanteziste, despre urmele lăsate de aterizarea unor Obiecte Zburătoare Neidentificate (OZN), ori despre simbolurile lăsate de civilizații necunoscute” arată jurnalistul Daniel Guţă în adevarul.ro

Mai multe despre acest subiect, click aici – Cercuri verzi misterioase apărute în Hunedoara, lângă cariera de marmură din Alun. Ce ar putea fi VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *