Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Există lostrițe în Tarnița, lacul perlă din Apuseni? Misterul dispariției de pe lac a unor turiști și localnici

Legenda spune că în lacul Tarniţa există lostriţe care au peste trei metri lungime și că în general stau ascunse pe fundul apei.

„Uneori, însă, când apar intruşi în mediul lor și care le tulbură liniştea, câte una se ridică înspre suprafaţă și atacâ înotătorii şi chiar bărcile” spune legenda.

Legenda este însoțită și de o ușoară statistică macabră, mulți crezând că în unele dintre cazurile de înec în care corpurile victimelor nu s-au mai găsit, se datorează acestor peşti crescuţi fără măsură.

Alți oameni spun că Nicolae Ceaușescu ar fi fost cel care a ordonat introducerea unor lostrițe în lacul Tarnița format în urma construirii barajului, pentru a ține „curioșii” la distanță de obiectivul gândit inițial exclusiv economic.

Toate aceste legende, speculează adâncimea maximă de 70 de metri a lacului dar și necunoașterea zonei.

În realitate, cea mai mare captură de pe lacul Tarnița a fost realizată în ultimii ani de către fostul senator Vasile Ilea, acesta prinzând un păstrăv de peste 1,3 metri.

„În Tarnița nu există lostrițe ci doar păstrăvi uriași care nu atacă omul. Cel mai mare păstrăv identificat pe sonar, estimativ, are o lungime de 1,5 – 1,6 metri, este adevărat, un exemplar demn de cartea recordurilor. Acel pește este probabil cel mai mare de pe lacul Tarnița, prin urmare respectivele legende sunt pure speculații ale unor oameni cu o imaginație extrem de bogată…” ne-a declarat un pescar din zonă, care ne-a asigurat că legende rămân doar…legende.

Cum se explică misterul dispariției de pe lac a unor turiști și localnici?

Cu siguranță NU din cauză că sunt mâncați de lostrițe, ci din cauze fizice, greutate corpului, curenți de lac și evident adâncimea lacului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *