Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Hunedoara, județ binecuvântat cu frumuseți incredibile, este diamantul turistic al Ardealului

Hunedoara, județ binecuvântat cu frumuseți incredibile, este considerat diamantul turistic al Ardealului

„Anul acesta, tema propusă este Patrimoniul în schimbare (Heritage Changes), fiind avute în vedere cercetările și activitățile practice prin care se urmărește conservarea patrimoniului.

Propusă de către ICOMOS și adoptată de UNESCO în 1983, Ziua Internaţională a Monumentelor și Siturilor este marcată anual pe 18 Aprilie și are deja o lungă tradiție în atragerea interesului atât asupra diversității patrimoniului cât și asupra vulnerabilităților sale. Totodată, ziua este un bun prilej pentru a ne aminti că patrimoniul este comun și toți avem responsabilitatea de a-l proteja pentru a-l lăsa moștenire generațiilor următoare.

La nivelul întregii țări există peste 30.000 de monumente de arhitectură, așezări și situri arheologice, înscrise în Lista Monumentelor Istorice (LMI). Și județul Hunedoara are pe teritoriul său numeroase monumente istorice și naturale care se bucură de recunoaștere internațională. Să le protejăm și să le acordăm atenția cuvenită!” arată cei de la Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *