Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Peștera Poarta lui Ionele, un obiectiv turistic important din Munții Apuseni

Consiliul Județean Alba prezintă iubitorilor muntelui și a naturii un obiectiv turistic important din Munții Apuseni și județul Alba – Peștera Poarta lui Ionele.

„Peștera Poarta lui Ionele, situată pe teritoriul administrativ a UAT Gârda de Sus, este situată pe versantul drept al Văii Ordâncușa, la o altitudine de 890 m. Este locul în care ies la lumină apele ce se pierd în ponoarele și dolinele de pe valea oarbă dintre Iapa (Dealul Frumos) și cătunul Mununa.

Este o peșteră amenajată pentru turism, fiind iluminată și dotată cu scări și podețe metalice, pentru a putea fi vizitată cu usurință.

Acces: Din centrul comunei Gârda de Sus se merge cca. 3 kilometri pe drumul asfaltat ce urca spre Gheţarul Scărişoara prin Cheile Ordâncuşei. Veți descoperii o grotă pe partea stângă amenajată ca loc de picnic și o construcție de lemn acoperită cu sindrilă. De aici, ghidul Peșterii Poarta lui Ionele vă va conduce în peșteră.

Regim de protecție: Peștera este încadrată în clasa C de peşteri protejate, și rezervație naturală de interes național” au descris obiectivul turistic, cei de la Consiliul Județean Alba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *