Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

17 milioane puieți forestieri au fost plantați în campanie din primăvară

Campania se împăduriri de primăvară este în derulare și, fiind începutul unei noi săptămâni, vă prezentăm datele actualizate privind lucrările efectuate în cadrul campaniei de împăduriri de primăvară pentru regenerarea fondului forestier proprietatea publică a statului, administrat de Romsilva.

„Până în acest moment, în campania de împăduriri de primăvară, Romsilva a reușit să:

  • planteze 17 milioane puieți forestieri
  • realizeze lucrări de împăduriri pe 2.804 hectare
  • efectueze regenerări naturale pe 6.165 hectare
  • realizeze lucrări de completări pe 2.080 hectare
  • realizeze lucrări de refaceri pe 380 hectare

În total, până în prezent, în campania de împăduriri de primăvară, Romsilva a regenerat 8.969 hectare fond forestier de stat” arată cei de la ROMSILVA.

În această campanie de împăduriri de primăvară, în fondul forestier proprietatea publică a statului, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va planta 23 de milioane de puieți forestieri și va regenera natural peste 6.400 de hectare, iar artificial, prin lucrări de împăduriri, alte 2.600 de hectare.

În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.330 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 48.604 hectare prin regenerări naturale și 23.726 hectare prin lucrări de împăduriri, pentru toate lucrările curente de regenerare, lucrări de împăduriri, refaceri și completări, fiind ultilizați circa 132 milioane de puieți forestieri, produși în pepinierele silvice proprii.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *