Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Ovidiu Vlad: În Geoagiu încă sunt sate fără drumuri asfaltate, fără apă și canalizare, fără drumuri de câmp accesibile

Tânărul Ovidiu Vlad este candidatul PNL Hunedoara pentru primăria Geoagiu. Dl. Vlad a avut amabilitatea să ne răspundă la un interviu, despre domnia sa și despre ce vrea să facă pentru Geoagiu.

Apuseni Info: Cine este omul din spatele viitorului primar? Cum v-ați descrie și ce experiență politică și administrativă aveți?

Ovidiu Vlad: Sunt Ovidiu Vlad, născut la Bozeș, am 44 de ani, sunt căsătorit și am doi copii, o fetiță de 11 ani și băiatul de 14 ani.

Sunt economist, dar am finalizat si un masterat în administrație publică locală. În prezent sunt directorul general al Uzinei Mecanice Orăștie, unde conduc o echipă de peste 100 de oameni. Mă bucură faptul că am reușit, printr-o activitate eficientă și susținută să readuc Uzina Mecanică Orăștie pe un făgaș economic normal. Facem noi angajări și acest lucru se datorează faptului că avem comenzi ferme cu parteneri puternici de pe piața de profil și multe proiecte în derulare.

Sunt și antreprenor, iar cel mai important lucru pentru mine îl reprezintă experiența din privat. De aproape 15 ani dețin o firmă de construcții cu zeci de angajați și sunt mulțumit că lucrurile merg bine.

Apuseni Info: Ce vă determină să candidați pentru funcția de primar al orașului Geoagiu?

Ovidiu Vlad: M-am implicat în această competiție electorală pentru că îmi doresc să schimb lucrurile în orașul Geoagiu și localitățile aparținătoare. Oamenii au nevoie de un om, de o echipă implicată care să le redea speranța și, mai ales, siguranța unui viitor. Sunt fiu al acestor locuri și îmi doresc să rămân aici.
Vă relatez o mică întâmplare recentă: David, fiul meu, peste două săptămâni împlinește 14 ani. M-a spus că neapărat vrea să aibă în buletin adresa de la Bozeș, chiar dacă lui îi place foarte mult la școală, la Deva. La Bozeș se simte acasă. Trebuie să recunosc, acest lucru m-a emoționat și motivat.

Îmi dau seama cat este de important ce își doresc copiii noștri, pentru că ei sunt viitorul! Noi, ca părinți, avem datoria să-i susținem și să facem tot posibilul pentru viitorul lor.

Viitorul copiilor mei îmi doresc să fie aici, acasă, așadar am obligația morală să mă implic, să schimb lucrurile pentru că astăzi nu merg bine deloc.

În următorii ani, împreună cu echipa PNL ne angajăm să rezolvăm cat mai multe dintre problemele comunității, a fiecărui sat în parte, pentru că este o nevoie de o intervenție imediată. Am avut întâlniri cu oamenii din mai multe localități arondate orașului Geoagiu. Alături de echipa mea am strâns mâna unui număr mare de oameni. Au venit cu sufletul deschis și cu încredere că pot rezolva problemele fiecăruia și le pot sprijini ideile.

Apuseni Info: Cum evaluați activitatea actualei administrații locale?

Ovidiu Vlad: Pot să o definesc așa: nepricepere, superficialitate, aroganță, dezinteres și minciună. S-au pierdut atâția ani din dezvoltarea noastră prin lipsă de viziune, timp prețios în care alte localități au avansat. Nu se mai poate pierde timp, trebuie aduse schimbări esențiale. Acum asistăm doar la o spoială, care nu ține cont de nevoile reale ale cetățenilor. De 8 ani auzim doar promisiuni, dar oamenii țin minte dacă cineva nu se ține de cuvânt. Există o lipsă de încredere în actuala administrație locală.

Apuseni Info: Ce probleme persistă în localitatea dumneavoastră și ce planuri aveți pentru rezolvarea lor?

Ovidiu Vlad: În Geoagiu încă sunt sate fără drumuri asfaltate, fără apă și canalizare, fără drumuri de câmp accesibile.

Suntem în 2024 și încă avem proiecte nefinalizate de 5 sau de 8 ani, se fac construcții care ulterior se demolează, plătim mult mai mult decât ar trebui, pentru ca actuală conducere dovedește nepricepere și delăsare. Banii bugetului sunt gestionați extrem de prost, cheltuiți pe fel și fel de lucruri inutile. De exemplu, deși suntem în anul 2024, în centrul orașului Geoagiu avem o comunitate importantă de oameni săraci, oameni care au nevoie de ajutor, oameni care sunt neglijați de ani de zile de actuala administrație publică și care sunt folosiți cu cinism din 4 în 4 ani. Pentru ei vom rezolva problema locurilor de casă, a locurilor de muncă și a nevoilor reale pe care le au.

Primăria ignoră din păcate educația, care reprezintă temelia dezvoltării oricărei societăți sănătoase. Nu finanțează corect liceul cu care ne mândrim prin prisma rezultatelor obținute de elevii și profesorii de aici și mii de copii care studiază în această școală suferă din cauza aceasta. Este un liceu cu un specific aparte, fiind singurul liceu de profil agricol din județul Hunedoara.

Apuseni Info: Sunteți un susținător al dezvoltării turismului în zonă, orașul Geoagiu fiind de altfel stațiunea perlă a Munților Metaliferi. Cum poate fi stimulat turismul în zonă?

Ovidiu Vlad: Printr-o implicare reală, prin sprijin administrativ, lunile de iarnă pot atrage turiști, astăzi cazările sunt inexistente în perioada de iarnă. Pentru a oferi un turism în perioada rece, sunt necesare investițiile în modernizarea infrastructurii de cazare și tratament, construcția unui aquapark, o soluție pe care alte stațiuni au găsit-o de mult timp. Este necesar ca Geoagiu Băi să devină o destinație cunoscută și atractivă pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă, astfel turiștii să vină să sărbătorească Crăciunul și Revelionul.

Apuseni Info: Dacă ar fi să enumerați câteva principii în care credeți cu tărie, care ar fi acelea și de ce?

Ovidiu Vlad: Cred în puterea cuvântului dat care trebuie respectat ulterior. Cred că trebuie să ne înconjurăm de oameni capabili, buni specialiști, cu o viziune modernă, adaptată vremurilor noastre. Sunt adeptul onestității și susțin că nimeni nu reușește singur, e nevoie de echipă. Cred că nu există scurtături și toate lucrurile bune vor veni ca rezultat al perseverentei și a muncii neobosite.

Doriți să le transmiteți un mesaj cetățenilor?

Primarul nu este șeful comunității, Primarul trebuie să fie gospodarul comunității, cel care lucrează pentru oameni. Dați-mi șansa să vă demonstrez dumneavoastră, să demonstrez copiilor noștri ca se poate trăi mai bine aici.

Gata cu minciunile, gata cu promisiunile nerealizate, gata cu vorbele goale! Readucem respectul! Geoagiu are nevoie de o schimbare și schimbarea începe acum! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Produs de Red Hot Advertising SRL, la comanda PNL – Organizația Județeană Hunedoara, Cod mandatar financiar: 21240015

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *