Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Salina Praid, un important obiectiv turistic al României, este inundată de ape de inflitrație

Salina Praid, un important obiectiv turistic al României, este inundat de ape de inflitrație din pârâul Corund. Pătrunderea masivă a apei în galeriile minei poate avea consecințe majore, au anunțat Apele Române Mureș.

„Echipele din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș intervin de mai multe zile cu oameni și utilaje cu scopul de a îndepărta sursa de infiltrație.

Astfel, în ultimele zile, a fost deviat cursul pârâului Corund și au fost realizate mai multe lucrări de protecție a malului drept, prin completări în corpul digului de protecție. Aceste operațiuni s-au efectuat cu scopul minimizării efectelor pătrunderii apei provenite din râul Corund în subteran.

Cu sprijinul, inclusiv a doi experți tehnici de la Universitatea Babeș Boliay și de la Universitatea Petroșani, in acest moment este pusă în practică soluția tehnică identificată, respectiv realizarea unui baypass de circa 120 de metri lungime format din trei linii de țevi.

Prin intermediul acestei soluții tehnice, se urmărește îndepărtarea scurgerii naturale de pe sectorul cursului de apă adiacent terenului celui mai expus la infiltrații, creând un front de lucru atât pentru identificarea căilor de pătrundere ale apei, cât și pentru realizarea unor lucrări viitoare.

Pe termen lung, specialiștii noștri vor realiza un studiu hidrologic pe râul Corund, pe sectorul din amonte de secțiunea canionului Praid

Intervenția și monitorizarea va continua până la remedierea situației existente” au anunțat Apele Române Mureș.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *