Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Femei în Politică: Cum transformă USR România prin protejarea și promovarea drepturilor femeilor

Uniunea Salvați România (USR) a demonstrat că este singurul partid din România care a promovat politici publice pentru protejarea drepturilor femeilor atât la nivel local, cât și național.

Într-o dezbatere recentă, organizată la Cluj, au fost prezentate viziunea și proiectele menite să adreseze și să rezolve diverse probleme cu care se confruntă femeile din România.

De la munca dublă pe care o fac femeile acasă și la job, care vine la pachet cu lipsa de timp pentru bunăstarea proprie, până la soluțiile urbanistice, care să facă orașele mai sigure și mai confortabile pentru femei, de la politici de sănătate, până la intervenții împotriva violenței domestice, toate aceste teme au fost discutate din multiple perspective feminine.

Dezbaterea de la Cluj a adus împreună mai multe politiciene USR, printre care Adriana Cristian, consilieră locală Cluj-Napoca și candidată la Parlamentul European, Anca Marcu, candidată la primăria Cojocna, Alina Meșter, candidată la primăria Dej Oana Murariu, deputată de Cluj și președinta USR Cluj, Alina Gîrbea, candidată la europarlamentare și co-fondatoare Femei în Politică.

La nivel local, candidatele USR au subliniat importanța înțelegerii problemelor specifice cu care se confruntă femeile. Spre deosebire de primarii anteriori, candidatele USR la primărie și-au exprimat dorința de a crea centre pentru persoanele agresate. Aceste centre vor oferi adăpost și suport pentru femeile și copiii lor care sunt victime ale violenței domestice, asigurându-le un mediu sigur în timp ce ordinele de protecție sunt implementate.

Pe plan național, USR a exercitat presiune pentru adoptarea unor măsuri legislative care să eficientizeze protecția femeilor. Un exemplu este susținerea proiectului privind brățările electronice, menite să monitorizeze respectarea ordinelor de protecție și să asigure aplicarea lor efectivă. Multiple intervenții legislative au fost inițiate de USR pentru ca aceste ordine să fie funcționale nu doar în teorie, ci și în practică.

Un alt aspect esențial abordat de USR este educația pentru sănătate, cunoscută și sub denumirea de educație sexuală. USR a făcut demersuri pentru ca această educație să fie introdusă de la clasa a cincea, în loc de clasa a opta, argumentând că o educație timpurie este crucială pentru prevenirea problemelor precum sarcinile neplanificate și bolile cu transmitere sexuală. Acest demers a întâmpinat rezistență din partea unor partide conservatoare, dar USR continuă să susțină această inițiativă, demonstrând angajamentul față de sănătatea și educația tinerelor fete.

USR a fost, de asemenea, activ în promovarea vaccinării anti-HPV. Sub conducerea ministrului Ioana Mihăilă, vârsta de vaccinare a fost coborâtă, iar USR a propus ca vaccinarea să fie gratuită și după vârsta de 18 ani. Această inițiativă vine în sprijinul tinerelor care, odată plecate de acasă, nu mai au resursele financiare necesare pentru vaccinare. Propunerile USR vizează reducerea costurilor pentru vaccinare până la vârsta de 26 de ani, dacă tinerele sunt încă în studii, demonstrând astfel preocuparea pentru sănătatea femeilor tinere.

La nivel european și internațional, USR s-a implicat activ în promovarea politicilor pentru combaterea violenței domestice. Deși politicile sună bine în teorie, acestea trebuie să fie fundamentate pe realitatea de zi cu zi a victimelor. Aceeași idee a fost susținută și la ONU, unde s-a evidențiat importanța conștientizării și abordării eficiente a violenței domestice în cadrul politicilor pentru femei.

De la inițiative locale de protecție a victimelor violenței domestice, la presiuni legislative pentru siguranța și sănătatea femeilor, USR continuă să fie o voce singulară în promovarea drepturilor femeilor în România. Prin aceste măsuri, USR nu doar că sprijină femeile, dar și contribuie la construirea unei societăți mai echitabile și mai sigure pentru toate femeile.

Produs de Red Hot Advertising SRL, la comanda USR – Organizația Județeană Cluj, Cod mandatar financiar: 21240009

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *