Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Bară la bară, uneori, pe DN1E60 Cluj-Oradea: Centura Huedinului e necesară ca aerul și pentru localnici și pentru cei care tranzitează Huedinul!

Drumul Național 1 (DN1) și E60, care leagă orașele Cluj-Napoca și Oradea, este cunoscut pentru traficul intens și, adesea, infernal. Această arteră majoră este una dintre cele mai circulate din România, fiind un coridor esențial pentru transportul rutier de persoane și mărfuri.

DN1/E60 este principalul drum de legătură între două dintre cele mai mari orașe din Transilvania. Pe acest traseu circulă zilnic mii de vehicule, inclusiv automobile personale, camioane și autobuze.

Există mai multe tronsoane pe drumul național unde se formează blocaje, în special în apropierea orașului Huedin, județul Cluj, la intersecțiile importante și în zonele turistice. Aceste puncte de congestie agravează și mai mult situația traficului.

În Bihor, primarul din Aleșd și Ilie Bolojan au rezolvat problema aglomerației din Aleșd de pe DN1 – centura Aleșd este de 5,8 kilometri și asigură o nouă rută rapidă de transport, scurtându-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, în dreptul localității Aleșd.

Una dintre soluțiile pentru fluidizarea traficului în județul Cluj este rezolvarea aglomerației din Huedin, printr-o soluție simplă, propusă de Oana Goga, candidatul PSD la primăria Huedin: „Centura Huedin trebuie să fie o prioritate. În Aleșd s-a putut, în Huedin de ce să nu se poată? Practic cei din Aleșd au aceeași problemă ca și noi, în Huedin, DN1 E60 Cluj-Oradea este incredibil de aglomerat și sunt destule momente când Huedinul este blocat de traficul extern”.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *