Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Cosma Alina Nadia: Decizia de a candida pentru funcția de primar am luat-o din dorința de a ajuta comunitatea unde trăiesc

Cosma Alina Nadiapropunerea USR pentru primăria Vulcan, are un CV impresionant și este o propunere fresh și smart pentru primăria Vulcan. Alina Nadia a avut amabilitatea să ne prezinte planurile și proiectele sale pentru Vulcan într-un interviu pe care vă invităm să-l citiți mai jos.

Apuseni Info: Cine este candidatul Cosma Alina Nadia, dincolo de chipul de pe afișul electoral?

Cosma Alina Nadia: Medic pediatru devotat, scriitor talentat, cunoscut și peste granițe, dar și un antreprenor îndrăzneț, care și-a dedicat viața îngrijirii altora și dezvoltării culturale românești. Sunt născută în anul 1980, am fost pasionată de matematică și am urmat liceul cu profil informatică la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, din Oradea, apoi, din dorința de a ajuta deznădăjduiții, am urmat cursurile Facultății de Medicină și Farmacie, Universitatea Oradea, pe care am absolvit-o în anul 2004. Mi-am dedicat viața îngrijirii celor mai neajutorați dintre noi: copiii. Am trăit în Oradea mai bine de trei decenii, apoi am pornit spre alte meleaguri pentru a-mi urma visul.

Cu ani de experiență în domeniul medical, îndrăznesc să spun că am salvat vieți și am adus speranță în inimile multor oameni. Dar munca mea nu se oprește aici. Ca scriitor, am folosit puterea cuvintelor pentru a inspira, a educa, a încânta și a oferi o speranță cititorilor de toate vârstele. Am fondat și conduc o editură cunoscută în toată țara, și nu numai, oferind o șansă tinerilor autori talentați, astfel promovând cultura și literatura românească.

Apuseni Info: Ce vă determină să candidați pentru funcția de primar?

Cosma Alina Nadia: Decizia de a candida pentru funcția de primar am luat-o din dorința de a ajuta comunitatea unde trăiesc. Fiind medic pediatru, sunt direct implicată în bunăstarea tineretului și a copiilor noștri și doresc să clădesc un viitor pentru ei aici, în Municipiul Vulcan.

Apuseni Info: Cum evaluați activitatea actualei administrații locale din Vulcan, din ultimii 4 ani?

Cosma Alina Nadia: O mare parte din populație este foarte dezamăgită: începând cu lipsa spațiilor de relaxare și de joacă pentru copii în cartiere, apoi amenajarea spațiilor verzi, străzi neasfaltate, clădiri vechi, neîntreținute, care devin pericol public, lipsa infrastructurii pentru atragerea investitorilor.

Apuseni Info: Ce probleme persistă în Vulcan și ce planuri aveți pentru rezolvarea lor?

Cosma Alina Nadia: Sunt foarte multe probleme aici. După închiderea minelor localitățile din Valea Jiului au început să se depopuleze, din lipsa unui viitor aici, a unui loc de muncă, siguranța în școli, lipsa medicilor, dezinteresul administrației publice.

Apuseni Info: Ce măsuri considerați că trebuie luate de administrația locală pentru a crea premisele rămânerii tinerilor în Vulcan și pentru a opri exodul spre centrele universitare sau occident?

Cosma Alina Nadia: Aceasta este o problemă națională, migrarea populației spre orașele mari, care de obicei sunt centre universitare, unde cetățenii au posibilități de orice fel și se simt în siguranță. În orașele mici, accesul copiilor la educație este limitat, accesul populației la sistemul de sănătate este și acesta vitregit, lipsa locurilor de muncă este un handicap major al localităților mici, iar izolarea joacă un rol decisiv. Drumurile și transportul în comun sunt o problemă generală. La fel și municipiul Vulcan, din lipsa unei infrastructuri și a drumurilor de legătură cu restul țării, are foarte mult de pierdut: lipsa investitorilor mari, implicit a locurilor de muncă. Dacă în această direcție nu poți face mare lucru, ar trebui să se profite de minunile naturii care ne sunt oferite de această zonă și să se dezvolte turismul. Administrația publică ar putea să susțină antreprenoriatul, să promoveze micile afaceri locale.

Apuseni Info: Înainte de a fi un om politic, sunteți în primul rând o persoană atentă la tot ce este frumos și tradițional în zona Văii Jiului. Dacă ați fi gazda unor invitați, cum ați prezenta localitatea, tradițional și cultural? Ce produse specifice locului le-ați recomanda?

Cosma Alina Nadia: Datorită faptului că în această regiune în vremea comunismului a fost relocată forțat populație provenită din toată țara, există o multitudine de tradiții și elemente culturale, ceea ce face ca Valea Jiului să fie deosebită. De asemenea, eu sunt un scriitor, care, atât prin propriile opere, cât și prin susținerea altor autori, contribui și promovez cultura românească, inclusiv peste graniță.

Apuseni Info: Cum veți colabora cu consiliul local, consiliul județean și guvernul, dacă acestea vor avea altă culoare politică?

Cosma Alina Nadia: În opinia mea, un primar trebuie să fie în primul rând un lider, un susținător al populației, să lupte pentru bunăstarea fiecărui om de care răspunde. Din funcția de primar mi-am propus să fiu deschisă la idei, să colaborez cu colegii din Consiliul Local și împreună să luptăm pentru binele tuturor. În relația cu Consiliul Județean și administrația centrală voi lupta să atrag bani pentru investiții și dezvoltarea Municipiului Vulcan.

Apuseni Info: Doriți să le transmiteți un mesaj cetățenilor?

Cosma Alina Nadia: Împreună putem clădi un viitor mai luminos pentru orașul nostru!

Produs de Red Hot Advertising SRL, la comanda USR – filiala Hunedoara, parte a Alianței Dreapta Unită (USR-PMP-FD), Cod mandatar financiar: 21240009

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *