Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Laurențiu Nistor: Infrastructura rutieră modernă este esențială pentru dezvoltarea comunităților

În mandatul 2020-2024, președintele Consiliului Județean Hunedoara Laurențiu Nistor și echipa sa au derulat două investiții în infrastructura rutieră, finanțate din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Este vorba despre proiecte de anvergură, menite să asigure fluidizarea traficului rutier, preluarea în bune condiții a numărului tot mai mare de autovehicule, siguranță și confort sporit tuturor celor care tranzitează aceste drumuri. De asemenea, tot la capitolul infrastructură, Laurențiu Nistor, care candidează din partea PSD pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, a inițiat alte două proiecte cu finanțare nerambursabilă menite să dezvolte comunități cu un potențial turistic uriaș.

Modernizarea drumului Hunedoara – Călan, model de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Proiectul de modernizare a drumului județean 687, pe tronsonul Hunedoara – Călan, a fost considerat la vremea respectivă o reușită majoră a echipei condusă de Laurențiu Nistor, utilitatea investiției și calitatea lucrărilor fiind pe deplin apreciate de conducerea ADR Vest. Proiectul inițiat încă de pe vremea fostei conduceri PSD a Consiliului Județean Hunedoara a vizat modernizarea a 9,7 km de drum. Proiectul a prevăzut extinderea părții carosabile inclusiv cu două benzi pe urcare, drenuri, rigole și șanțuri pentru scurgerea apelor, realizarea a șase podețe dalate, amenajarea unor parcări și a intrărilor pe drumurile laterale, parapete de siguranță, ziduri de sprijin și turnarea de covor asfaltic nou. De asemenea, au avut loc lucrări de reabilitare a pasajului peste calea ferată Simeria – Petroșani. Costul investiției din fonduri europene s-a ridicat la 29,6 milioane de lei, iar recepția finală a lucrărilor a avut loc în noiembrie 2021.  

„Acest sector de drum asigură legătura rapidă între două orașe: Hunedoara și Călan, spre DN 66 și spre autostrada A1. Investițiile noastre nu se opresc aici, pentru că din fonduri guvernamentale, vom moderniza drumul județean Hunedoara – Silvașu de Jos – Hațeg, astfel încât ruta să devină cu adevărat o alternativă la DN 66, un drum național din ce în ce mai aglomerat” – Laurențiu Nistor, președinte în exercițiu și candidat la un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Hunedoara din partea PSD. 

Drumurile județene de pe Valea Mureșului, complet modernizate

„Culoarul Trafic Mureș Nord este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din Regiunea Vest. Circa 70 de kilometri de drum au fost modernizați, iar fondurile alocate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 s-au ridicat la 161,7 milioane de lei. Proiectul a fost fazat pe noul Program Regional Vest, deoarece au mai rămas de executat câteva lucrări conexe. Cu toate acestea, pot spune că astăzi, în vecinătatea râului Mureș, de la granița cu județul Alba și până la Ilia, avem o rețea de drumuri județene modernizată la standarde înalte” – Laurențiu Nistor, președinte în exercițiu și candidat la un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Hunedoara.   

Modernizarea Culoarului Trafic Mureș Nord a însemnat un efort important de proiectare și execuție, pentru ca drumurile județene cuprinse în proiect să devină o alternativă sigură și rapidă la drumul național (DN 7) și Autostrada A1. Partea carosabilă a fost extinsă, au fost reabilitate poduri și podețe, rigole și șanțuri pentru drenarea apei, au fost construite poduri noi și ziduri de sprijin, acolo unde a fost nevoie, au fost amplasate semne de circulație și amenajate trecerile de pietoni necesare. 

S-a lucrat pe trei loturi distincte, dată fiind amploarea realizărilor tehnice prevăzute în proiect. Lotul 1 a cuprins modernizarea a 25 de km din DJ 706A, pe tronsonul Ilia – Bejan și pe tronsonul Șoimuș – Bârsău. Pe Lotul 2 au fost modernizați 34 de km de drum pe DJ 107A, de la limita cu județul Alba până la Bârsău (intersecție cu DJ 761) și construite două poduri noi la Bârsău și Banpotoc. Pe Lotul 3, lucrările s-au încheiat mai devreme cu câteva luni decât data prevăzută în contract. Au fost modernizați 11 km din DJ 705, pe tronsonul DN 7 – Geoagiu – intersecția cu DJ 705H și a DJ 705H, pe tronsonul intersecție DJ 705 – Geoagiu Băi (sens giratoriu), au fost reabilitate două poduri, dintre care unul chiar aproape de centrul orașului Geoagiu, și a fost realizat zidul de sprijin în zona de acces spre stațiunea Geoagiu-Băi.

Produs de Red Hot Advertising SRL, la comanda PSD – Organizația Județeană Hunedoara, Cod mandatar financiar: 21240002

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *