Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Călin Petru Marian: Acces la un sistem sanitar modern pentru toți hunedorenii!

Prevenția este cea mai eficientă modalitate de a ne menține starea de sănătate, de a scădea mortalitatea, este demonstrat peste tot în lume. Dar pentru acest lucru este nevoie urgentă de investiții majore în sistemul sanitar hunedorean. Este nevoie de aparatură medicală performantă, este nevoie de deschiderea accesului pentru toți locuitorii județului, dar mai ales de construirea de unități medicale moderne, spune Călin Petru Marian, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara.

Călin Petru Marian subliniază că un sistem de sănătate funcțional și performant reprezintă unul dintre pilonii principali pe care se sprijină o societate modernă, centrată pe nevoile cetățeanului.

„Accesul la asistență medicală calificată este un drept fundamental, precum și un factor important în determinarea și asigurarea calității vieții tuturor persoanelor din comunitate. Un sistem de sănătate publică care să răspundă cerințelor actuale necesită o infrastructură modernă, o resursă umană înalt calificată și o colaborare eficientă între pacienți, în calitate de beneficiari, și factorii de decizie care compun sistemul public”, declară Călin Petru Marian, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara.

În programul cu care vine în fața oamenilor, Călin Petru Marian propune mai multe direcții de acțiune, care aduc în prim plan investițiile în actuala infrastructură spitalicească din județul Hunedoara, construirea unui centru de diagnostic și tratament pentru bolile oncologice, în parteneriat cu marile centre universitare din regiunea de Vest, modernizarea centrelor de asistență medico-sociale existente, investițiile în noi centre de asistență pentru persoanele vârstnice și transformarea sanatoriilor din Brad și Geoagiu în spitale de boli pulmonare, echipate la cele mai înalte standarde europene.

„Totodată, ne propunem să reducem decalajul de acces la servicii de sănătate publică dintre urban și rural și să extindem accesul la servicii medicale de bază în zonele rurale și defavorizate”, a explicat Călin Petru Marian, viitorul Președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

În județele învecinate, conduse de administrații liberale, se construiesc spitale moderne, la noi abia dacă se reabilitează câte o secție a unităților medicale aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, instituție a cărui conducere nu a dovedit viziune sau preocupare în aplicarea de programe pentru a schimba această paradigmă.

Călin Petru Marian, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara, este cel care va lucra în folosul oamenilor, așa încât aceștia să nu mai fie nevoiți să se deplaseze în alte județe pentru sănătatea lor. Avem o populație relativ îmbătrânită pentru care transportul este de multe ori imposibil, inclusiv pe fondul stării de sănătate alterate, avem mulți asistați social sau șomeri care abia trăiesc de pe o zi pe alta, astfel că grija pentru sănătate care implică deplasarea în alt județ trece pe plan secund.
În aceste condiții, dezvoltarea unui sistem medical modern la noi în județ, centrat pe nevoile reale ale cetățenilor, este absolut obligatoriu, subliniază Călin Petru Marian, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

Produs de Red Hot Advertising SRL, la comanda PNL – Organizația Județeană Hunedoara, Cod mandatar financiar: 21240015

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *