Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

S-a deschis Centura Sânmartin

Astăzi, 28 mai, la ora 07:00, s-a deschis circulației noul drum de legătură între Oradea și Sânmartin. Centura are o lungime de 5,8 km, la care se adaugă bretele de legătură cu DN76 și localitatea Haieu, de 2,3 km.

Traseul centurii pornește de pe strada Iancu de Hunedoara, din Oradea, și continuă de-a lungul Pârâului Peța, spre Băile 1 Mai. Ocolește Băile Felix și intră în DN 76, la ieșirea din stațiune spre Beiuș, înainte de a vira spre localitatea Cordău.

De-a lungul centurii a fost construită și o pistă de biciclete care leagă Oradea de Băile Felix. Pentru a asigura traversarea în siguranță, a fost construit un pasaj subteran pe sub Centura Oradea.

Traseul are două pasaje supraterane. Unul, la intersecția cu Centura Oradea, unde s-a desființat un sens giratoriu și astfel s-a fluidizat traficul, iar cel de-al doilea, peste calea ferată și drumul comunal de la Băile 1 Mai.

Centura va descongestiona tranzitarea comunei Sânmartin, va asigura conexiunile cu satele aparținătoare și va fi un nou culoar de dezvoltare pentru comuna Sânmartin. Conexiunea centurii cu inelul metropolitan va asigura conectarea directă a comunei cu cele trei drumuri naționale, Oradea – Arad, Oradea – Deva și Oradea – Cluj”, a explicat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Constructorul pentru noul drum a fost asocierea formată din CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A. – lider de asociere, VAHOSTAV-SK, a.s. – DRUMURI ORĂȘENEȘTI S.A. – PROCONS GROUP SRL. Valoarea totală a investiției este de 177.238.798 lei, cu TVA. Finanțarea a fost asigurată din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 și prin Programul Transport 2021 – 2027.

Proiectul s-a realizat în cadrul unui parteneriat încheiat între Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *