Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Salariul minim brut din România se va majora de la 3.300 lei la 3.700 lei pe lună

Salariul minim brut din România se va majora de la 3.300 lei la 3.700 lei pe lună. Guvernul României a finalizat discuțiile pe acest subiect cu sindicatele și patronatele.

Începând cu data de 1 iulie 2024, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut la art.164 alin.(1) din Legea nr.53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se stabileşte în bani, fără a include indemnizații, sporuri şi alte adaosuri, la suma de 3.700 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 168,000 ore pe lună, reprezentând 22,024 lei/oră.

„A fost o decizie care a fost aprobată în coaliţie, iar motivul pentru care s-a transferat pentru săptămâna viitoare a fost acela că pentru a putea să se menţină nivelul amenzilor la salariul minim de 3.300 de lei nu este suficientă o hotărâre de guvern, ci este nevoie de o ordonanţă de urgenţă, motiv pentru care Ministerul Finanţelor va elabora o ordonanţă de urgenţă care urmează să intre în aprobare săptămâna viitoare”, a explicat Ciucă.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *