Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

(VIDEO) Au început lucrările la infrastructura Parcului de Specializare Inteligentă din Ștei

Luni, 3 iunie, au început lucrările la infrastructura Parcului de Specializare Inteligentă din Ștei. Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a fost într-o vizită de lucru pe amplasamentul parcului, însoțit de primarul orașului Ștei, Iulian Balaj, și reprezentanții firmei de construcții.

Terenul are o suprafață de 13,6 ha, împărțit în 25 de parcele. Acestea au suprafețe cuprinse între 1.800 și 9.000 mp. Parcul Industrial Ștei are acces direct la Drumul Național 75.

Scopul acestui proiect este acela de a aduce locurile de muncă mai aproape de bihorenii care locuiesc aici și de a oferi posibilitatea dezvoltării economice a zonei, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani în Oradea. În paralel cu aceste lucrări, se vor derula și procedurile pentru stabilirea companiilor care vor face investiții aici, fiecare dintre aceste companii având posibilitatea de a obține finanțare europeană nerambursabilă, între 200.000 și 2,5 milioane de euro”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Proiectul a fost demarat de Primăria Ștei, care a realizat documentațiile necesare. Amplasamentul a fost preluat de Consiliul Județean Bihor pentru a continua investiția. În zilele următoare va fi lansată procedura de concesionare a parcelelor disponibile.

Noi îi așteptăm pe viitorii investitori să ocupe cele 25 de parcele ale parcului industrial. Noi am pregătit terenul începând cu anul 2015 și am reușit să introducem utilitățile, gazul, apa, canalizarea și alimentarea cu energie electrică. Avem și un drum tehnologic care ne ajută foarte mult la execuția lucrărilor”, a precizat Iulian Balaj, primarul orașului Ștei.

Lucrările vor fi executate de asocierea de firme Precon Transilvania S.R.L. (Lider) și Citadina 98. Valoarea ofertei câștigătoare este de 21.301.440,73 lei, cu TVA. Termenul de execuție a lucrărilor este de 6 luni.

Lucrările vor presupune: amenajarea accesului, asigurarea rețelei de străzi interioare, asigurarea alimentării cu apă, asigurarea cu energie electrică de joasă tensiune a parcelelor, realizarea iluminatului public etc.

Finanțarea lucrărilor este asigurată în proporție de 60% din bugetul Consiliului Județean Bihor și 40% cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027.

 Pentru realizarea acestei investiții a fost încheiat un parteneriat între Consiliul Județean Bihor, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) și Primăria Ștei.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *