Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Emil Popa: La Beiuș nu se construiește un parc industrial ci un Parc de Specializare Inteligentă, care este cu totul altceva

Consilierul local USR și totodată candidatul la primăria Beiuș, Emil Popa, anunță că în localitatea de la poalele Apusenilor nu se construiește un parc industrial ci un Parc de Specializare Inteligentă, care este cu totul altceva.

„Tot aud zilele acestea despre realizările mărețe și care vor fi și mai mărețe. Printre acestea s-ar număra și un Parc Industrial la Beiuș. Dar nici vorbă de așa ceva pentru că la Beiuș NU se construiește un parc industrial ci, ceea ce se va construi pe terenul dinspre Delani, este de fapt un Parc de Specializare Inteligentă, care este cu totul altceva.

Parcuri Industriale vs. Parcuri de Specializare Inteligentă: Ce le diferențiază?

Parcurile Industriale: Obiectiv: Atragerea investițiilor industriale și crearea de locuri de muncă în manufactură. Structură: Zone mari destinate producției, cu infrastructură specifică pentru industrii grele. Funcționare: Facilități pentru companii manufacturiere, gestionate de autorități locale sau consorții.

Parcurile de Specializare Inteligentă: Obiectiv: Promovarea inovării și cercetării-dezvoltării (R&D). Structură: Facilități moderne pentru laboratoare, centre de cercetare și spații de coworking. Funcționare: Susțin colaborarea între universități, cercetare și industrie, gestionate prin parteneriate public-private.

Comparație:

  1. Scop: Producție tradițională vs. inovare tehnologică.
  2. Sector: Diverse sectoare industriale vs. sectoare de înaltă tehnologie.
  3. Infrastructură: Producție și logistică vs. R&D și IT avansat.
  4. Management: Autorități locale/consorții vs. parteneriate public-private.
  5. Impact Economic: Locuri de muncă manufacturiere vs. dezvoltare prin inovație.

Pe scurt, dacă într-un parc industrial majoritatea celor care muncesc acolo nu sunt specialiști, într-un parc de specializare inteligentă, proporția e tocmai invers, adică puțini muncitori fără înaltă calificare și restul specializați pe diverse domenii. Prin urmare gândiți-vă câți specialiști sunt în Beiuș și își vor găsi loc de muncă aici? Dar câți muncitori ar fi care și-ar dori un loc de muncă aici, însă neavând specializări specifice, nu vor avea nici posibilitatea de angajare!?

Acestea sunt lucruri care nu se spun, dar care trebuie să iasă la iveală! Oamenii trebuie informați nu duși cu zăhărelul!” arată Emil Popa.

Produs de Red Hot Advertising SRL, la comanda USR – Organizația Județeană Bihor, Cod mandatar financiar: 21240009

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *