Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

După ce „Drujba lui Dumnezeu” a ras munții în secuime, statul a reînceput împădurirea zonei

După ce „Drujba lui Dumnezeu” a ras munții în secuime, statul a reînceput împădurirea zonei.

„Imagini de la lucrările de împăduriri efectuate la Ocolul Silvic Borsec din cadrul Direcției Silvice Harghita, personalul silvic și muncitorii zilieri plantând 11.960 de puieți forestieri de molid pe o suprafață de 2,99 hectare, în UP IV Valea Seacă, u.a. 102” au anunțat cei de la ROMSILVA.

În această campanie de împăduriri de primăvară, în fondul forestier proprietatea publică a statului, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va planta 23 de milioane de puieți forestieri și va regenera natural peste 6.400 de hectare, iar artificial, prin lucrări de împăduriri, alte 2.600 de hectare.

În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.330 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 48.604 hectare prin regenerări naturale și 23.726 hectare prin lucrări de împăduriri, pentru toate lucrările curente de regenerare, lucrări de împăduriri, refaceri și completări, fiind ultilizați circa 132 milioane de puieți forestieri, produși în pepinierele silvice proprii.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *