Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Delta Someșului din Florești, de o frumusețe rară: Sute de rațe trăiesc în acest paradis pitoresc

Delta Someșului din Florești, de o frumusețe rară: Sute de rațe trăiesc în acest paradis pitoresc

sursă foto: Andrei Lazăr FB

Iubitorii de mediu arată că în amonte de lacul Florești există o pădure de luncă în care mai multe canale la Someșul nostru traversează zona formând un habitat bogat în biodiversitate. 

„Aici cresc arbori și plante specifice zonelor umede, iar zonele inundabile temporar formează mici insule, oferind un mediu ideal pentru diverse specii de animale și păsări. Recent, am observat prezența castorului în această zonă, care poate fi văzut în mai multe locuri. Această zonă are asemănări cu canalele deltei și de aceea poate fi denumită Mica Deltă a Floreștiului”, spune Andrei Lazăr pe pagina de Facebook Someșul nostru.

Locuitorii din Florești se mândresc cu frumusețea zonei, dar sunt nemulțumiți de faptul că locul este lăsat în paragină de autorități. ”Pe partea stânga a digului, până ajungi la acea luncă, e plin de gunoaie. La fel și pe marginea lacului”, scrie cineva care a comentat la postarea activistului.

Așa este (sunt gunoaie). Am fost si eu pentru prima data la o plimbare acolo de câteva zile… Am rămas dezamăgită. M-am bucurat că totuși am văzut ceva viață… niște gâște pe insulițe, rațe sălbatice…”, a scris o altă iubitoare a naturii.

Oamenii cer măsuri rapide pentru protejarea zonei umede. ”Și eu merg din când în când pentru liniște, lebede, și apusul superb. Dar și liniștea se duce. Încep sa circule și motocicliștii pe acolo. Nu ne mai rămâne nimic, imediat”, a mai comentat cineva.

sursă video: Andrei Lazăr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *