Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

,,Elveția României”, stațiunea balneară cu apă miraculoasă, din inima Transilvaniei: Aerul puternic ozonat atrage mii de turiști!

,,Elveția României”, stațiunea balneară cu apă miraculoasă, din inima Transilvaniei: Aerul puternic ozonat atrage mii de turiști!

foto: bailetusnad.ro

Exact, Băile Tușnad este o destinație cunoscută pentru apele sale minerale și proprietățile lor vindecătoare. Fiind situată într-un cadru natural impresionant, între Munții Harghita și Munții Bodoc, și înconjurată de cheile Oltului, atrage turiști dornici de relaxare și tratamente balneare.

Datorită aerului său puternic ozonat și bogat în aerosoli și ioni negativi, Băile Tușnad sunt recomandate pentru tratarea unor afecțiuni cardiovasculare, ale sistemului nervos, digestive sau endocrine. Stațiunea dispune de o bază de tratament bine dezvoltată, unde se efectuează diverse proceduri balneare și terapeutice, precum băi carbogazoase calde, aplicații cu parafină, hidroterapii, gimnastică medicală și electroterapie.

De asemenea, în apropierea Băilor Tușnad se găsesc numeroase obiective turistice naturale, precum Lacul Sfânta Ana, Rezervația Naturală Tinovul Mohoș și Cheile Sugăului, care completează experiența vizitatorilor în această zonă frumoasă din Transilvania.

Indicații terapeutice

 • Afecțiuni cardiovasculare (stări după infarct miocardic, tulburări circulatorii, afecțiuni valvulare ale miocardului, hipertensiune arterială, tulburări circulatorii);
 • Afecțiuni ale sistemului nervos (nevroză astenică, distonii neurovegetative, stări astenice secundare, stări de oboseală fizică și intelectuală);
 • Afecțiuni digestive (boli ale stomacului, tulburări funcționale ale colonului, gastrite cornice, enterocolite, dischinezii biliare);
 • Afecțiuni endocrine (hipertiroidie ușoară, insuficiență suprarenală, boala Basedow);

Tipuri de proceduri

 • Băi cu CO2, mofete, băi galvanice, masaj;
 • Împachetări cu parafină, băi de plante, masaj;
 • Magneto-diaflux, ionizări, cultură fizico medicală;
 • Cură internă cu ape minerale, masaj manual reflex;
 • Magnetoterapie, cultură fizică medicală, masaj, cură de teren, cură internă.

Factori naturali de cură

 • Ape minerale carbogazoase, cloruro-sodice, bicarbonatate;
 • Mofete;
 • Bioclimat de tip subalpin, stimulant, tonifiant.

Despre apele minerale din zona Tușnadului există dovezi scrise încă din sec XVIII, în care se menționează existența unor izvoare de ape minerale cu efecte curative folosite de către localnicii satelor din apropiere. Denumită “Perla Ardealului”, Tușnadul este una dintre cele mai frumoase așezări balneare din țara noastră. Activitatea balneară în Băile Tușnad se desfășoară încă de la jumătatea secolului XIX. Prima bază de tratament de la Băile Tușnad a fost realizat după proiectele lui Bela Kuklai și s-a finalizat în anul 1890, sub denumirea “Ștefania” (mai târziu “Sfânta Ana”). În anul 1968, Băile Tușnad a fost declarat oraș turistic.

Loading

1 thought on “,,Elveția României”, stațiunea balneară cu apă miraculoasă, din inima Transilvaniei: Aerul puternic ozonat atrage mii de turiști!

 1. In perioada 26-31.05,2024 am fost prezenta in Hotel Tusnad si baza de tratament / o experienta foarte placuta atat in ce priveste confortul cat si in ce priveste tratamentul urmat !!! Voi reveni cu siguranta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *